Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestava nejde - černá obrazovka

Od: jezinka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den. Koupil jsem si Intel Pentium Dual-Core E5200, Gigabyte GA-73PVM-S2H, 2GB 800MHz DDRII Kingston RAM, 250 Western Digital SATA II. Po sestavení a zapnutí se začnou točit větráčky, HDD, mechanika funguje, ale obrzovka je černá. Monitor je v pořádku a grafickou kartu nemám, jedu na integrovanou. děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jako první bych udělal reset nastavení BIOSu. Jak nato je uvedeno v manuálu k desce.

jezinka*
hodnocení

to už jsem zkoiušel asi 2x, bohužel :(

tosi*

predpokladam, ze tam jiny hacek nebude, ze vis, jak to zapojit a neco proste odeslo. na 95% to bude deska, ale doporucil bych prozkouset aspon pameti na nejakem jinem pc.

jezinka*
hodnocení

mě napadla ještě jedna věc. Nechce to flashnout BIOS?Dát tam jiný typ CPU se starším typem BIOSu a flashnout?

BIOS? CPU? co to kombinuješ? Bios je na desce, ne na cpu. Víš udivuje mě že zrovna ty se hrneš do stavby počítače, když jsi se 50x ptal jen na kompatibilitu cpu a desky a 50x jsme ti dali odkaz na cpu support na webu té desky. Pokud ti nic nenajelo tak znovu vše vyndej a nacvakej, paměti zkus po jedný, disk připojovat zatim nemusíš, zdroj pokud můžeš tak zkus taky jiný. Do flashe biosu se prosím zatim nepouštěj *sok*

slajs*

jestli jedeš na integrovanou, nebude na desce switch na přepínání mezi AGP,PCIe/int? Zkus manuál

jezinka*
hodnocení

Na desce už není žádný switcher

Tohle nadesce neí, to se nastavuje v BIOSu a rozjelo by se mu to i tak.

jezinka*
hodnocení

A Vy si myslíte, že to bude BIOSem? Díky

troja*
... Koupil jsem si Intel Pentium Dual ... tak snad to má nějakou záruku? Jedině, když se to rozrejpe, tak záruka padne!
tosi*

flash biosu pouze pokud procesor neni podporovany a novym biosem by byl podporovany. Zjistis si takove informace sam?

jezinka*
hodnocení

No jenomže CPU nejde ani v jiné desce.Musí to být BIOSem

tosi*

Co spatnym CPU?

jezinka*
hodnocení

špatný není, v Alza.cz ho zkoušely

jezinka*
hodnocení

Takže opravdu je to tím bIOSem, ale co ten monitor? je to v pořádku, v téthle situaci?

tosi*

Co je biosem? Muzes to shrnout? Predpokladam, ze myslis, ze procesor neni tvym biosem podporovan. Pak si musis sehnat jiny, ktery je a pak tam prehrat bios na takovy, ktery tvuj procesor podporuje. Monitor je v poradku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]