Nejste přihlášen/a.
V poslední době se mi na centrumu pod přihlášením objevilo okno, které se automaticky při aktualizaci stránky spouští - je to nějaká reklama a je denně různá.
Je to video z aktuálně.tv
Lze to nějak udělat aby to okno s reklamou tam vůbec nebylo.
Stáhni si nějaké rozšíření v Google, pro blokování reklam. Je toho tam dost, tak si můžeš vybrat.
Je nás mnoho, kdo jsme opravdu slabými uživateli a tato vaše odpověď je naprosto nepochopitelná. Je potřeba napsat to krok po kroku. Pak to k něčemu bude.
Vpravo nahoře klikni na tři tečky, otevře se nabídka. Dále klikni na Další nástroje - Rozšíření - otevře se okno, kde klikni vlevo na hoře na tři čárky. Otevře se nastavení rozšíření. Zde klikni na Otevřít internetový obchod Chrome. Po otevření napiš do vyhledávacího okna např. block. A pak už si můžeš vybrat. Až vybereš, stačí kliknout na Přidat do Chromu a je to. Stejným způsobem můžeš přidávat i jiné aplikace. Ikonu rozšíření pak uvidíš nahoře vpravo na liště, kde se ti také zobrazí počet blokovaných oken.
Jak jste pane feraxi přišel na to, že oba používají zrovna Chrome? Píšete jako kdyby to byla hotová věc. Získání a instalace rozšíření se liší podle druhu, nekdy i podle verze prohlížeče.
Například ve Firefoxu stačí jít třeba na tuto stránku: addons.mozilla.org/... a kliknout na zelené tlačítko "+ Přidat do Firefoxu"
Efektivní blokovače reklam jsou třeba již odkazovaný uBlock Origin a pak třeba ještě Ghostery. Já používám oba
Tak já píšu o lišce protože vy jste napsal pouze o Chrome. Mě jen překvapila vaše jistota, že oba používají Chrome Je to sice podle nejnovějších statistik už bohužel v současnosti nejpoužívanější prohlížeč, ale jen velmi těsně. Ještě do nedávna vedl Firefox.
Přidám opět mojí zkušenost. Všechny mailové účty mám v Outlooku a nemám s maily žádný problém. Použití rychlé a jednoduché.
uBlock má sice přednastavená pravidla pro blokování, ale lze vytvářet i nová. S jeho pomocí zablokujete skoro cokoliv. Vpravo nahoře vám přibyla ikona uBlocku, klikněte na ni, vyberte nástroj "Režim výběru prvků" (kapátko) a klikněte si na tu vaši reklamu. V následujícím dialogu si můžete budoucí výsledek blokování prohlédnout kliknutím na tlačítko "Náhled", pokud se vám to líbí, tak klikněte na "Vytvořit".
Sice to funguje přes ukazovátko a nebo kapátko jak bych tento prvek nazval, ale jen ten den.
Druhý den je tam jiná rteklama a musí se to blokovat znova.
Jediné dobré je to, že po zablokování a znovu načtení stránky ten den tam ta reklama - video již není.
To už je otázka na pokročilé uživatele uBlocku, kteří si umí vytvořit pravidlo blokováním rámce, ve kterém se reklama zobrazuje.. Když potvrzujete blokování a zobrazí se dialog s nastavením blokování, jde tam upravit adresa. Kapátko i ten druhý nástroj pro likvidaci prvků jsou takový zjednodušené nástroje, pokročilý uživatel si to pravidlo může ještě upravit.
Domnívám se, že to tak Seznam.cz dělá schválně, aby nešlo jejich reklamu jednoduše laicky blokovat.
Jak říkám, než si složitě lámat hlavu a něco vymýšlet, je lepší používat Outlook a máte to čistě, rychle a bez reklam. Já ho používám od doby, co PC přišel prvně do baráku a věřte, že je to několik desítek let, kdy jsem měl jednu mailovou adresu. Dnes jich pro různé účely používám 5 a mám vše pěkně pohromadě a bez problému. A Outlook otevřu jedním kliknutím.
Není možné v tom doplňku zablokovat adresu video.aktualne.cz?
Já podobné reklamy blokuji v souboru hosts > potom se nezobrazují v žádném prohlížeči (i když žádný doplňěk pro blokování reklam nepoužívám).
Ano jde. Lze si vybrat konkrétní prvky z konkrétních stránek a ty blokovat a jiné povolit. Pokud chci blokovat konkrétní doménu ve všech prohlížečích i protokolech, použiji k tomu pravidlo ve firewallu EIS, je to snadno zálohovatelné a přenositelné na jiný PC se stejným firewalem.
Blokování v hosts mi přijde takové nešikovné, protože některé programy a nástroje pro windows umí soubor hosts resetovat a můžete tak přijít o veškeré úpravy. Řešením by bylo upravit "práva" k souboru, aby ho nemohl upravit nikdo jiný než vy, tzn. ani samotný systém nebude mít přístup na úrovni kernelu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.