Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak kopírovat internetovou stránku?

Od: lop odpovědí: 12 změna:

Chci kopírovat text i obrázky, nejde print screen. Poradte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otevřeš stránku, někde do stránky klikneš pravým tlačítkem myši, dáš Uložit jako a vybereš si.

Nebo označíš celou stránku, dáš kopírovat, otevřeš Word a dáš Vložit. Pak dáš Uložit.

doplněno 19.11.18 16:51:

U některých notebooků nefunguje samostatně klávesa Print Screen, ale musí se současně stisknout Fn, nebo Alt.

lop
hodnocení

Děkuji Vám, ale tak se mi zkopíroval text, bez obrázků. Jak na obrázky?

still10k*

Kliknout na obrázek pravým myšidlem -> Uložit jako...

lop
hodnocení

Děkuji Vám, tak uložím jenom obrázek. Já chci uložit celou stránku, text i obrázky. Jak?

Ten obrázek do dokumentu uloží na místo, kde je ve skutečnosti. Někdy je potřeba upravit velikost, ale nic to není, opět přes pravé tlačítko ve vloženém obrázku.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Klikni pravým tlačítkem do stránky mimo obrázek, vyber Uložit jako... Otevře se ti okno s nabídkou kam uložit a v něm v nejspodnějším řádku vybereš Uložit jako typ: Webová stránka úplná. Pak už jen Uložit a stránka se uloží jako soubor .html a složka _files. V té složce je všechno, včetně obrázků.

Jak kopírovat internetovou stránku?
lop
hodnocení

Děkuji Vám, ale když klikńu pravým mimo obrázek, otevře se mi okno. V okně je asi 20 řádků, některé jsou bledé, některé jsou tmavé. Neni tam "uložit jako", je tam "uložit pozadí jako". Tato řádka je bledá a nic nedělá.

tomas11*

v tom posledním co popisujete dejte - vybrat vše (zmodrá) - pak pravým kopírovat - word - vložit -atd.

Pokud nic z tohoto nefunguje a ani print screen tak bude něco špatně v PC .

lop
hodnocení

Děuji. Tímto postupem se mi uloží jen text. Možná je jak píšete problem v ntb.

tomas11*

tak mělo by to vypadat takto , ale to asi víte , přeji zdar.

Jak kopírovat internetovou stránku? #2

hodnocení

2x

Napadá mě ještě tisk.. do PDF souboru. :)

iz*
hodnocení

0x

Klikněte někam do volného místa ve stránce, potom stskněte klávesy CTRL a S > otevře se Vám nabídka uložení celé stránky do PC. Zvolte název, jako typ ponechte úplnou webovou stránku a určete, kam se má stránka uložit.

Nebo kliknětě na Soubor > Uložit jako > zvolit název a cestu.

Po kliknutí do volného místa také můžete stisknout CTRL + A, potom CTRL + C, otevřít Word, kliknout do prázdné stránky a stisknout CTRL + V. Tímto postupem byste měl zkopírovat jak text, tak obrázky, které by se do textu měly vložit na stejné místo jako na webu.

Používáte-li Firefox, zkuste se rozhlédnout v doplňcích > existují doplňky (např. ScreenGrab), které umožní uložit stránku jako obrázek, můžete si vybrat, jestli jen vybranou část (můžete uložit jen vlastní obsah bez menu, záhlaví a zápatí apod.) nebo celou stránku.

Není mi jasné, proč by neměl fungovat PrintScreen. Nemyslel jste spíše, že se nezkopíruje celá stránka najednou? Pokud je stránka delší, musel byste postup opakovat a další "obrazovky" vkládat pod ty dřívější. Nakonec byste obrázek musel upravit > minimálně oříznutím nástrojových lišt a přesným sesazením částí stránky.

V případě PrintScreenu si ohlídejte, aby navrchu bylo okno prohlížeče, stiskněte ALT + PrintScreen (PrtScr) a obsah stránky vložte v grafickém editoru do prázdného obrázku (pozor na správnou velikost!). Vloženou "obrazovku posuňte nahoru a odsouhlaste vložení. Posuňte stránku v prohlížeči níže a postup opakujte, jenom obsah schránky tentokrát vložte pod tu první obrazovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]