Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou macbooky tak drahé?

Od: martinc odpovědí: 6 změna:

Proč jejich cena je tak obrovská, má to opravdu cenu do něj investovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavli
hodnocení

1x

Dobrý den,

pokud pomineme precizní dílenské zpracování, což pro spoustu lidí má nemalou přidanou hodnotu, tak je to o celkovém přístupu.

Samozřejmě ne každému musí vyhovovat. Ovšem pro mě osobně je to o tom, že ten systém zkrátka funguje. Žádné zdlouhavé nastavování, žádné změny. Vše se děje na pozadí. Zavřu víko, po otevření za vteřinu pokračuji tam kde jsem minule skončil. Fylozofie používání je v porovnání s Windows dost odlišná. Pocit z celého systému je takový vyladěnější a ucelenější. Vše jde tak nějak hladčeji a přirozeněji.

Ovšem může to být subjektivní. Každý je jiný.

Největší výhoda přichází v momentě, kdy se necháte vtáhnout do ekosystému a máte více produktů od této značky. Skutečnost, že jsem schopný všechny zprávy odbavit na macbooku a nemusím doma zvedat telefon, že na mobilu mám naopak stejné aplikace a soubory jako na notebooku a jsem prakticky schopný obavit cokoliv kdekoliv je věc která má pro mě velkou váhu. Fakt, že se macbook odemče sám, když k němu příjdu s hodinkami a pozná mě, je také fajn.

Většinou se jedná o drobnosti, které dokud je nemáte tak Vám vlastně nechybí. V momentě kdy je ovšem vyzkoušíte, je vnímáte jako samozřejmost a nejste schopen bez nich fungovat.

Skutečnost je, že pokud zařízení porovnáváte na základě HW parametrů a ceny ... pak tyto produkty nejsou zkrátka pro Vás .. platíte za pohodlnost, za to, že se někdo zamyslel nad tím, jak danou věc budete používat. Často vám tyto produkty vaše zvyklosti zahnou jiným směrem, který je o něco efektivnější. Naopak to ovšem nejde, jsou zkrátka nějak nastavené. Změna možná není. Budto vám tedy vyhovují a používáte je, nebo ne a výrobce to absolutně nezajímá.

Jde tedy o produkty, které se nesnaží oslovit co nejvíce lidí... mají jasně definovanou cílovou skupinu. Které ani tak nezáleží na ceně. Dívají se na vzhled. A více než technické data řeší použití v praxi a snaží se šetřit čas.

Koupit se Vám jej vyplatí v momentě, kdy víte, že chcete být efektivnější a věci odbavovat rychleji a trávit méně času nad tím jak věci fungují a spíše je používat. Zároveň pokud chcete zakoupit další produkty od téže značky ... iPhone, Watch, Airpods, iPad...

Já patřím mezi uživatele jablečných zařízení ... a například v práci jsem nucen využívat NTB z Windows .. a musím uznat, že každý systém má své pro a proti .. ovšem ten NTB s Windows vnímám jako něco pocitově těžkého, co je přítěž a život mi to neulehčuje- spíše naopak, mě to zdržuje.

hodnocení

0x

Protože platíte značku.

Pokud na Macích nejste zvyklý pracovat, tak je to zbytečné, leda byste nevěděl do čeho vrážet peníze.

hodnocení

0x
Platí se především značka. Dílenské zpracování je výborné, ale to dokážou nabídnout i ostatní výrobci u top modelů. Přidanou hodnotu bych viděl spíš v ekosystému, kdy je odladěna provázanost s ostatními výrobky apple v rámci systému.
vernon
To už taky není pravda, kompatibilita je už i mezi výrobky "appleworldu" na štíru. Je to omezený, nespolehlivý svět pro hloupé ovce, co nevidí přes ohradu co se děje venku...
still10k*

to vernon: Ano také si to myslím. Mám pár známých, kteří produkty Apple používají a nářky slyším čímdál častěji.

Apple je předražený ekosystém, kde uživatelům nezbývá nic jiného, než používat další produkty Apple, protože to s ničím jiným prostě nefunguje. Musíte si koupit třikrát dražší krám, než u konkurence, abyste dosáhli kýženého výsledku.

Apple mi nesmí přes práh, je to "ekosystém" manipulace a hlouposti.

figurek*
hodnocení

0x

to máte stejné, jako když si koupíte auto Rolls Royce nebo kecky Adidas. Půl ceny stojí samotná značka.

Kupte si nějaký normální laptop.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]