Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat internet do notesu

Od: nemamcas odpovědí: 6 změna:

Ahoj rádcové,

mám na Vás prosbu. Měl jsem na svém notebooku nainstalovaný internet, kdy jsem mohl připojit kabel v práci a automaticky jsem měl internet. Bohužel, jsem ho svou šikovností odstranil.

Poradil by někdo jak na instalaci?

Mám win 10, 64 bit

jde mi o to, že automaticky se připojil.

Děkuji rádcové.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Úplně nerozumím otázce. Pokud se připojujete přes síťový kabel,tak internet půjde automaticky. Ledaže byste si odinstaloval ovladač. Napište do vyhledávacího řádku u tlačítka Start "tento" bez uvozovek, vyjede Vám Tento počítač, na něj klikněte pravým tlačítkem a dejte "spravovat". Zde se podívejte, zda se Vám u Správce zařízení neobjevuje otazník nebo vykřičník. Tím začneme.
Další možnost by byla,pokud se připojujete přes WiFi, že jste si odklikl volbu "Připojovat se automaticky". Ale píšete, že používáte sitak, tak nejspíš tohle nebude Váš problém.
nemamcas
hodnocení

Díval jsem se a ani vykřičník ani otazník se nezobrazují.
Můžu se připojit přes wifi a nebo přes kabel. Ale od zakoupení, byl již přednastavené připojení, kde stačilo šoupnout kabel a on se automaticky připojil. No a já to omylem vymazal. To připojení. Přes wifi pak jedině tam, kde je ta možnost. Ale v práci chci přes kabel. Wifi je pomalá.

Právě že nemusí jít automaticky.

1) musí být do toho kabelu přiveden (po zastrčení do notebooku se musí rozblikat ledky u toho konektoru)

2) MAC adresa toho notebooku musí být v síti povolena a musí mu DHCP server dát IP adresu.

hodnocení

0x
Je možné, že jste si smazal pouze ikonu na hlavním panelu? Internet Vám po zapojení kabelu nejede? Zkuste v Ovládacích panelech najet na Centrum sdílení a připojení
nemamcas
hodnocení

bohužel nejede. Odstranil jsem přímo připojení v záložce Internet. Tudíž, budu muset to nahrát znovu. Pokud je to snadné jako instalace win XP, tak není problé, pokud ale to vyžaduje vyšší level, tak to budu muset dát ajťákovi.

Jako ex-ajťák bych tím začal.

Zeptal se ho, zda se například nezměnila bezpečnostní politika - ono připojit se nefiremnim notebookem k firemní síti je trochu nezvyklé. A pokud je to firemní notebook tak tuplem - je to jeho starost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]