Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení IP kamery LAN kabelem do PC

Od: pepa* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, na základě mých požadavků - venkovní, nahrávání na SD kartu - smyčka min 4 dny, noční přísvit cca 30m, detekce pohybu, kvalitní rozlišení, napájení ze zásuvky 230V, bez dalších síťových funkcí; mi bylo doporučeno toto -> 2.0Mpx IP bezpečnostní kamera PATRONUM NK-61WTIP20 PoE s napájecím adaptérem. Kameru jsem dnes namontoval a chtěl zapojit pomocí LAN kabelu do PC, tady jsem bohužel narazil. Vůbec se nemohu na kameru připojit, abych viděl živý záznam a dostal se na úložiště. V programu (VMS Lite), který mi přišel spolu s kamerou, kameru vidím, ale nelze se na ní připojit :( Můžete mi prosím co nejjednodušeji popsat zapojení a nastavení této kamery pomocí LAN kabelu přímo do PC? Kamera je na budově, kde není a nikdy nebude internet - pouze elektřina. Představuji si to takto - kamera bude stále zapojená do napájení a bude nahrávat záznam ve smyččce (cca 4-5 dní), já kdykoliv přijdu, zastrčím LAN kabel do PC (na druhém konci bude stále zapojen v kameře) a připojím se na kameru, kde uvidím živý obraz a dostanu se na úložiště a veškeré nastavení. No snad jsem to napsal dost srozumitelně... Moc této problematice nerozumím, tak prosím o pochopení a děkuji za pomoc! Chosé

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někde v dokumentaci ke kameře je zcela jistě kapitola věnovaná nastavení síťových parametrů (IP adresa, maska, gateway). Bohužel to budete muste natavit tak aby se na ni s počítačem bylo možné připojit. LAN není USB...

matesj
hodnocení

0x
Musíte v notebooku nastavit síť ručně...automat nebude fungovat.Musel by jste mít v místní síti router a kameru nastavit na toto poużití.
Přečtěte si znovu návod.A bude nutné použít i switsch...nebo snad máte křížený kabel?

Dnes už křížený kabel nebývá zapotřebí, u gigových sítí to ani nejde.

pepa*
hodnocení

Děkuji za rychlé odpovědi, ale ani jednomu z vás moc nerozumím... :( Nemyslím to vůbec zle...

arne1: Jo, něco takového tam je, zkoušel jsem to přes IP Search, ale byl jsem jaksi neúspěšný...

matesj: Nevím, co je switsch a už vůbec netuším, o jakém křížení kabelu je řeč... :(

No, koukám, že jsem si to představoval jak hurvínek válku... Myslel jsem si, že koupím kameru, připevním na zeď, strčím do zásuvky a bude se nahrávat ve 4denních smyčkách. Když budu chtít, přijdu s noťasem, zastrčím LAN kabel a mrknu na záznam... No teď babo raď?

Prostě sežeň nějakého študáka který někdy něco slyšel o počítačové síti. Na dálku ti to nenakonfigurujeme.

matesj
A co ten návod četl,nečetl...je to tam napsáno nebo tam píšou něco jiného?
Dokuď nám neřeknete co jste se dočetl v návodu...tedy výchozí adresu kamery,tak vám nelze pomoci.

jenže jemu zjevně ty pojmy vůbec nic neříkají, myslí si že je to něco jako USB. Proto mu radím sehnat nějakého študáka, ani to nemusí být vysokoškolák. O sítích něco můžou vědět i středoškoláci nebo šikovný kluk na základce. Bude to mít za 5 minut.

pepa*
Bohužel ty pojmy mi moc neříkají... Dělal jsem vše podle návodu, krok po kroku, ale neúspěšně...
Krok 2: Změňte adresu IP a masku podsítě na stejnou podsíť jako je síťový počítač. V nástroji pro vyhledání adresy IP vyberte zařízení pro změnu adresy IP, zaškrtněte okénko „DHCP Enable“, do políčka „Username“ zadejte jméno („admin“), do políčka „Password“ zadejte heslo („admin“) a pak klikněte na „Modify“. Chvíli vyčkejte a pak klikněte na „Search“. „IP Searcher“ vyhledá vaši kameru s novou IP adresou, kterou jí přidělil DHCP server(router) ve vaší síti. IP adresu kamery si někam poznamenejte. Pozn.: Může to chvíli trvat (cca 2 min.), než router přidělí kameře novou IP adresu. Pokud „IP Searcher“ kameru s novou IP adresou ihned nevyhledá, zkuste kliknout na tlačítko „Search“ znovu. Krok 3: Otevřete prohlížeč pro zadání adresy IP kamery a zadejte webovou přihlašovací obrazovku. Výchozí adresa IP je 192.168.1.168 a číslo portu je 80. Výchozí uživatelské jméno je admin a heslo je admin. Po prvním přihlášení doporučujeme změnit heslo. Pro přístup k IP kameře z různých dílčích sítí nastavte bránu síťové kamery po přihlášení. Podrobné informace naleznete v části 4.4.3.1 Konfigurace nastavení protokolu TCP / IP.
Zkusím najít někoho šikovného, který by si s tím hravě poradil... Děkuji vám a omluvte mojí neznalost... Chosé
chirade

Nejlepší bude když seženeš někoho kdo tomu rozumí. Jinak si myslím, že bez sítě to prostě nenastavíš. A taky mi příjde škoda, že nevyužiješ to živé sledování odkudkoliv. Nevím na co přesně má kamera sloužit, ale koukat dodatečně na 4 dny starých záběrů je už celkem k ničemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]