Nejste přihlášen/a.
Podobná otázka zde již nedávno byla.
Ale mě zajímá, zda mi měkdo dokáže odpovědět případně na koho se obrátit.
Na portál centrum mohu přijmout mail i s přílohou větší než 20MB, ale odeslat mohu mail s přílohou menší než 15MB.
Proč to není stejné?
To znamená pokud mi někdo pošle mail s přílohou větší než 15MB já ho sice mohu přijmout, ale již ho nemohu poslat dále.
Tohle nezměníte, jsou to prostě pravidla serveru. Proč to není stejné? Protože nikoho z tvůrců nenapadlo, že co přijmete už neodešlete nebo právě proto.
Pokud se vám to nelíbí nezbude než si pořídit jiný mail. Např "Maximální celková velikost přílohy, kterou lze připojit ke zprávě na Seznam Emailu, může být 25 MB."
To je asi důvod proč u Seznamu má mail více než 50% lidí (alespoň co se týká jednotlivců).
Bylo by zvlastni, kdyby jste mohl prijimat vetsi prilohy nez 20MB, kdyz sam SMTP server odmitne cokoliv vetsi nez 15MB. Cili nikdo na centrum nemuze poslat to, co rikate, ze muzete stahovat. Dokonce i ve svych podminkach maji vetu : "Maximální velikost přílohy pro odchozí a příchozí zprávy v četně samotné zprávy 15MB".
Kde kontrolujete onu velikost? V PC nebo na tom centrumu? Nebo mate postovniho klienta? Zridil jsem si pokusnou schranku a udelal par pokusu a mozna jsem na neco narazil. Ono totiz ikdyz jsem odeslal ze sveho mailu prilohu, tak centrum prohlasil, ze ma 19MB ... po rozkliknuti podrobnosti najednou prohlasil ze ma 14MB... a ja posilal 13,1 MB... takže bych viděl problém zde.
Je vidět, že vůbec nevíš jak email funguje. Obecně poštovní servery předpokládají, že se přenáší pouze sedmibitové textové informace (i když výjimečně je možný i přenos osmibitových dat). Úprava, která se většinou prování algoritmem BASE64, samozřejmě není zadarmo - znamená nárůst velikosti souboru.
clayman® - Co je na tom divného, já používám svůj NAS server pro zálohování, nebo i ukládání např. filmů, .
Kolik lidí dnes má pevnou IP adresu? Kolik z nich má doma alespoň NAS? Dostáváme se k minoritě a určitě to nepomůže pánovi, která si láme hlavu s limitem na Centrumu.
Elektronická pošta NENÍ PRIMÁRNĚ URČENÁ PRO ODESÍLÁNÍ VELKÉHO OBJEMU DAT. Původně byly u poštovních serverů nastavené limity mnohem nižší, jednotky megabajtů. Na současnou hodnotu byly postupně zvýšeny když začaly bobtnat běžné dokumentové soubory Office. Protože přenos velkých objemů dat narušuje činnost poštovních serverů, nelze očekávat že by se tyto limity v dohledné době výrazně zvýšily.
Pokud potřebujete předat větší objem dat, musíte použít jinou metodu, například služby "Letecká pošta" nebo "Zásilkovna". Nebo použít nějaké cloudové úložiště - Google disk, Dropbox a jiné. Pokud nejste schopný použít žádnou z výše uvedených služeb (a to si myslím že to musí zvládnout i cvičená opice - napsat emailové adresy odesílatele / příjemce, přiložit soubory a napsat pár slov průvodní zprávy), tak nepoužívejte emaily na Seznamu nebo Volném, ale použijte Google mail. Ten vám zajistí "odeslání" i gigabajtové přílohy tím způsobem, že vše nad 25MB automaticky uloží na Disk Google a příjemce dostane jen odkaz pro stažení.
Řešením by nebylo ani zařídit si svůj vlastní poštovní server s velkým limitem. Takový mejl by byl odmítnut serverem příjemce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.