Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Data z disku pc do pc

Od: nikoljakub odpovědí: 4 změna:
Ahoj,
Mám problém a chtěla jsem Vás poprosit o pomoc.
Ze dne na den mi prestal fungovat notebook, mám ho už 8 let a bez nabíječky se ani nezapne, takže mě to ani nepřekvapilo. Problém je v tom, že jsem tam měla všechny dokumenty, fotky aj. Potřebovala bych poradit jak převést tyto data do jiného pc..? Nebo aspoň zda jde ještě nějak oživit, tlačítko kterým se zapíná nesvítí ale ty co ukazuji baterii apod. u myši svítí, pak zas naběhne a nic. Nevíte někdo co s tím?
Předem děkuji za odpovědi. =)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Máte-li stolní PC, stačí vám kabel k porpojení disku s druhým počítačem. Pokud nemáte, potřebujete box na disk a napojíte ho do USB jako flešku.

Disky můžou být P-ATA nebo Sata - to uvidíte po demontáži starého NTB a podle toho také koupíte ten box nebo kabel.

doplněno 13.11.18 14:42:

Možností je mnoho.. je varianta, že tazatelka je už po smrti, protože jí z toho klepla mrtvice... Taky že HDD je v NTB jako u většiny pouze pod jedním šroubkem a extra deklíkem - demontáž tedy nemusí být tak složitá jako pokusy o nápravu. Z popisu, který není moc odborný, lze předpokládat např. chybu grafického čipu na základní desce NTB ACER.

hodnocení

2x

Doporučuji box na HD (koupíte podle typu vašeho HD), třeba odkaz výše, od jmlc, používám bez problémů dva disky 2,5" v samostatných boxech; jeden z nich je USB 3.0...

hodnocení

0x

Než bych začal vyndavat harddisk a připojovat k jinému PC, tak bych se spíš mrkl na to, cože se to stalo s tím pc. Moc totiž nerozumím vaší poznámce "pak zas naběhne a nic" ... Naběhne teda nebo nenaběhne?

hodnocení

0x

Vložit disk z NTB do velkého počítače není problém, většinou to chce jen pár kablíků které vám k tomu počítači s největší pravděpodobností výrobce kdysi přibalil.

Ale v první řadě by se měl nějaký servisák podívat na ten notebook. Pokud se nahodí a vypne, tak to může mít i nějakou jednoduchou příčinu - například prachem zanešený větrák a chladič (tepelná ochrana to pak vypne). Rozdělávání (a tuplem skládání) notebooku nebývá sranda, je tam spousta kablíčků které se snadno poškodí - tak bych to raději svěřil někomu kdo ví co dělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]