Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook Acer Aspire One A150

Od: petr0007* odpovědí: 6 změna:

Prosím potřebuji pomoct mám si koupit tenhle notebook alza.cz/..... mě se líbí že je malinkatej má rozměry jen 249 x 195 x 36 mm ... plsss poradte mi chtěl bych ho na grafický programy , na internet,pak na náký ne moc nový hry a na sledování filmů... a ještě bych chtěl poradit jak se do něho instaluje windows když nemá mechaniku..( mám externí ale nevím jesik by tam šla ) děkuji za všechny odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tosi*
hodnocení

2x

instalace pujde pres usb. melo by to jit i z flashky, myslim. ale nemam vlastni zkusenost. jake graficke programy? na to se moc nehodi - maly display, malo pameti.

hodnocení

2x
To co popisuješ není notebook ale eepc nebo netbook, je to odlehčená verze pc která má velmi slabý procesor( při přehrávánímp3 ve VMP jede cpu na 30%) počíač je určen víceméně do města kde je wifi připojení a to je vše je na to dělán prtože má slabé vákonostní parametry a téměř nulový grafický výkon a jak jsem již uvedl je velmi ochuzená verze notebooku pro připojení na internet sledování fimů je maximální výkon který z pc dostanete.Na hry je to tragická věc stejně jako práce s grafikou z důvodu malého pc je i malý pc a ruku v ruce s tím jde oprotí normálnímu laptopu velká nepřesnost touchpadu(myš).Nechci tim textem značit že je to největší šmejd ale je to pc na naet a psaní textu pro chudší vyskokškoláky nic víc.S pozdravem Adam*cteni*

acemcintosh*
hodnocení

2x

Určitě si budeš muset nejdřív vyjasnit, na co tento minipočítač využiješ. Rozhodně se nehodí jako hlavní počítač, na to má moc malý displej a není až zas tak výkonný (jak už bylo řečeno). Přesně tento mininotebook k Vánocům dostal bratr (já mám o něco větší MSI Wind) a je to nedocenitelný pomocník jak doma, tak i venku (mobilita je skutečně oproti větším notebookům nesmírná). Výkon sice není nikterak oslnivý, pro nenáročného uživatele však bohatě postačí (prohlížení internetu, přehrávání hudby a filmů, to vše je v pořádku) - zjistil jsem dokonce, že je o něco výkonnější než můj stolní komp, takže pro mě paráda:-D.

U her je to trochu slabší zejména vinou integrované grafické karty Intel GMA 950, ale brácha v pohodě valí Call of Duty, Mafia, GTA: San Andreas, SWAT 4 ..., takže pokud hry, tak jen starší (a mnohdy jen se sníženými detaily), dalo by se říct, že je to takový "levný superpřenosný herní laptop na starší a nenáročné hry" (ta mobilita během hraní je opravdu nepopsatelná:-D).

Jinak ke grafickým programům - bratr pracuje s Photoshopem a s jistými kompromisy lze i na tomto notebooku s grafikou pracovat. Obrazovka je však velmi malá a proto se jedná opravdu o poměrně velký kompromis (po připojení na externí monitor je to v pohodě, výstup, ač pouze analogový, je velmi kvalitní).

U toho Aceru je také škoda, že v základu disponuje použe tříčlánkovou baterií, se kterou vydrží mezi 2-3 hodinami, v závislosti na zátěži. Lze dokoupit větší, 6-ti nebo 9-ti článkovou, nicméně je to investice navíc (okolo 2 tisíc Kč).

A s externí mechanikou bych si nedělal hlavu, boot přes USB to v pohodě zvládá, zkoušel jsem boot z externí CD mechaniky, flashky i SD karty, a vše jede jak má.

petr0007*
hodnocení

děkuji moc ... a jakou pamět má ten bratrorovo mininotebook? a ještě se chci zeptat jak se udělá to bootovací USB? děkuji

tosi*

Jestli anglicitina nedela problem, tak tady je celkem podorobny navod bootdisk.com/...

acemcintosh*

Ten bráchův Aspire One má 1 GB paměti (to je snad jediná varianta, která se vyrábí). Je to sice rozšířitelné až na 1,5 GB, ale nejde to moc dobře (špatný přístup ke slotu + ztráta záruky - musí se to celé rozebrat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]