Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klávesnice s tlačítkem o adresář výše

Od: makrofag® odpovědí: 6 změna:

Ahoj!

Existuje klávesnice s tlačítkem "o adresář výše"? By se hodila. Kdyby existovala, používal bych ji, ale nikde jsem takovou nenašel. Víte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Existuje klávesová zkratka Alt+šipka nahoru..

Jsou klávesnice s několika speciálními programovatelnými tlačítky, a tam se dá tato zkratka přiřadit.

hodnocení

Bezva! Díky! Konečně jsem v obraze, jako Mona Lisa! A proč jsem to nikde nenašel? Možná proto, že jsem vůl.

nikdo*

To ale funguje jen vw Win exploreru.

hodnocení

2x

Existuje - má ji každá klávesnice - klávesa Backspace.

Jen malá připomínka. Funguje tak, že se vrací na předešlé místo... neboli pokud otevřete tento počítač -> a postupně rozklikáte disk C -> windows -> system32 -> spool, tak při opakovaném stisku Backspace půjdete pěkně pozpátku přes všechny adresáře. Pokud ale otevřete tento počítač a do adresního řádku napíšete c:/windows/system32/spool , tak se dostanete sice na to samé umístění, ale klávesa backspace vás nevrátí do system32 ale na předešlé umístění tedy tento počítač.

(ano vím, že se lomítka píšou obráceně, ale zde by mi je to odmazalo, proto jsem použil obrácené - mimochodem i s nima to funguje :) )

hodnocení

Díky za odpověď. Backspace člověka vrátí o jeden krok zpátky, takže tak to někdy funguje. Ale když do řádku pro adresu napíšu rovnou c:\program files, pak cvaknu jen na c:\ , pak při stisknutí backspacu to třeba fungovat nebude. Ale já už jsem jedním okem kouknul na reakci pod vámi, a tam kolega píše, že je to alt + šipka nahoru :)

1) Pokud se chcete vracet z program files na C a zase zpátky na program files, tak nepotrebujete klavesu "o adresar vys" ale prave klavesu "o krok zpet" a ta je ALT+VLEVO (alt+nahoru je taky jen o u uroven vys - z C:na program files vas to nehodi)

2) Backspace nevrací o jeden krok zpět, vrací tolik kroků, kolik jste jich udělal. Ale je to na vas, co budete pouzivat. Já když prochazim adresarovou strukturou, tak je pro me milionkrat rychlejsi pravou rukou prochazet sipkama adresare a levou rukou mackam bud backspace nebo enter. Litat rukou mezi enterem a altem a jeste zapojovat druhou ruku pro klavesovou zkratku, kdyz je na to jen jedna klavesa... no me by to asi zdrzovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]