Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vista versus router D-Link

Od: pasha odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes jsem se pokoušel rozchodit wifi router D-LINK, ale bohužel jsem se nedostal do nastavení přes prohlížeč. Kde by mohl být problém? Rovněž instalace přes CD neustále hlásila chybu a restart..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tosi*
hodnocení

0x

resetoval bych router do zakladniho nastaveni. pak overil, ze jsi pripojeny (na routeru sviti prislusna dioda). jsi tam vubec pripojeny pres kabel?

pasha
hodnocení

Reset proběhl několikrát. Připojení ověřeno, diody svítily na modemu i routeru, kabely snad ok...

Před měsícem jsem ten stejný router rozchodil úplně v pohodě, ale dnes se nějak nedařilo

tosi*

me se treba stalo, ze mi odeslo webove rozhrani. router posloucha na portu 80, ale webove rozhrani nejede. mozna je to problem i u tebe

doplněno 02.01.09 21:31:

pritom normane funguje, nat funguje, dhcp taky.

pasha
hodnocení

Webove rozhrani na routeru, jak to poznám?

Nejde mě do hlavy, že to nešlo ani z CD, přitom je to vlastně banalita..

Taky mě to hlásilo něco o DHCP něco o providerovi, už nepamatuju

tosi*

tak znovu navod:

1. ve windows se ti zmeni ikona nepripojeni na pripojeno/omezeno. tak poznas, ze kabel komunikuje s druhou stranou

2. kdyz se podivas na vlastnosti toho pripojeni, zjistis tam, jakou mas ip adresu/jaka je ip adresa toho routeru. pak ji staci napsat do prohlizece a melo by se zobrazit webove rozhrani. pokud ne, tak je neco pokazeneho nebo webove rozhrani bezi na jinem portu nez 80. pri defaltnim nastaveni by vsak melo bezet na portu 80.

pasha
hodnocení

Díky, zítra to vše vyzkouším a snad to dopadne...

pasha
hodnocení

Zítra zkusím vyměnit kabel...

Nejsem si jist jestli jsem do vyhledávače psal dobře ip adresu routeru, zítra to oprubuju a uvidím, kdyžtak napíšu, jak jsem dopadl P.

pasha
hodnocení

Ještě prosím jeden dotaz:)

Dají se zapojit 2 a více routerů do serie, za sebe?

Myslím jako modem+router a za router po 50m kabelu další router?

Jaký by byl případný postup instalace?

Díky

tosi*

co na to zalozit nove vlakno? ano, daji. prvni router (ten ktery ma pripojeni na net) se nastavi normalne. dalsi se nastavi tak, ze bude mit vychozi branu ten hlavni. to je nejdulezitejsi. je mozne, ze ale nastanou dalsi problemy s pridelovanim ip adres, ale to bych resil az nastanou.

Když si přestaviš že na net jdeš přes X routerů tak proč by to byl jinak problém? Druhý router nastavíš jednoduše. WAN IP bude mít v rozsahu LAN IP adres prvního routeru, bránu a dns bude mít IP adresu prvního routeru. LAN rozhraní toho druhého routeru pak bude běhat v pohodě, bude to úplně stejné jako první router který je připojen na poskytovatele. Bude dávat IP adresy zrozsahu druhého routeru, počítače budou mít jako dns a bránu druhý router...

Nicméně je to opravdu zbytečné pokud to z nějakého důvodu neni nutné ;)

To je ale kravina...proc by jsi to chtel delat? router neni od toho aby jsi je ze srandy daval za sebe, ty jsou proto aby byly na rozhrani dvou siti, ktere spojuji. Pokud si chces prodlouzit vedeni kabelu ktere je bezne podle normy do 100m tak si tam dej switch,ale ne router. Jediny kdy bych ti to schvaloval tak by bylo kdyz by jsi chtel udelat dalsi podsit...ok to beru

Jinak ohledne te tve instalace- nastav si v pocitaci adresu automaticky z dhcp, dostanes ji z routeru a pak se zkus pripojit na spravnou ip routeru. Pripadne zkouknout v ipconfig /all

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]