Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z WIN XP na WIN 10

Od: cesmina* odpovědí: 7 změna:

Tak se mi nedávno opět porouchal počítač s XPéčkem.Nakonec jsem zakoupila nový s OS WIN 10.No a tak nějak se po 12 letech na XP zaučuji na WIN 10 a zatím jsem na ni nenašla spořič obrazovky.Tak mi prosím někdo poraďte ,kde ho hledat a co třeba nenajdu ve WIN 10 a bylo ve WIN XP.Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pravý klik na plochu - Přizpůsobit - Zamykací obrazovka - úplně dole Nastavení šetřiče obrazovky.
Spořič je ale přežitek a nesmysl. Vlastně jsem ani nevěděl, že ve Win10 ještě je.
Nepomůže ani úspoře energie ani životnosti monitoru. Nejlepší je nechat monitor po pár minutách zhasnout.

cesmina*
hodnocení

Díky hotovo.Jenom zkoumám kde co je v tomto OS WIN 10.

kepler*
hodnocení

2x

Spořič si můžeš nainstalovat sama, třeba na můjsoubor.cz:

mujsoubor.cz/...

Jak ale píše kolega, dnes už je to přežitek. Svoje opodstatnění to mělo v dobách CRT monitorů, kdy mohlo při nehybném obrázku dojít k "vypálení"latentního obrazu a zkracovala se i životnost luminoforů.

hodnocení

0x

Je to malý zázrak, že Vám PC s hardwarem pro WIN XP chodí s WIN 10*ua*

Není. Mám takových v péči několik a chodí dobře.

cesmina*
hodnocení

A to jste si aloisib přečetl kde? Nic takového nepíši.

Win většinou fungují, problémy bývají hlavně s některými periferiami - tiskárny a scannery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]