Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze downgradovat Win 10 na Win7 nebo XP?

Od: 02 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer

Mám NTB HP novějšího typu, rok asi 2016 nebo 17.

Byli na něm Win 10 s kterými si moc nerozumím a nejraději bych se vrátil na Win 7 a ještě nejlíp na XP protože to jsou snad nejlepší systémy všch dob, můj názor. Šlapou bezchybně.

S Win 10 řeším furt jen samé problémy.

Lze to nějak downgradovat aby se to dalo normálně aktivovat? Nebude problém s ovladači?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

XP je potencionální bezpečnostní riziko, protože Microsoft už nad ním zlomil hůl a ukončil mu podporu, takže není záplatovaný proti aktuálním hrozbám. Ač to byl skvělý systém, dnes už je to mrtvola. Pro Windows7 končí Microsoft s podporou v roce 2020 (ze zkušenosti víme že to bude déle +2/3 roky), takže downgrade na tento systém je ještě možný a bezproblémový a relativně výhodný. Pár let by vám to ještě v klidu šlapalo.

Máte licenci na W7? Kdyžtak se dá koupit přes inzerci za cca 300-500

hodnocení

2x
Lze pouze reinstalace, downgrade nelze.

lobo*
hodnocení

0x

@ Still10k

Teda tomu se říká sebejistota. Určit funkčnost systému podle délky podpory? Pecka !

A co takhle ovladače?

Rád bych se zepral, kde je k dostání funkční křišťálová koule? Protože informace mám NTB HP je tak trochu o ničem. HP snad nevyrábí jediný model.

@ Tazatel

Jedinou kloudnou odpověď si můžete (a budete muset) zjistit sám, protože z informací, které jste poskytnul se nedá níc vyčíst.

Rada zní: Jděte na stránky výrobce ntb a podle přesného označení ntb si zjistěte pro jaký systém/systémy výrobce vydal ovladače. Je dost možné že zrovna W7 nebude již podporován a věřit, že ovladače pro jiný systém budou funkční se nemusí vyplatit.

Pokud se presto rozhodnete pro migraci na jiný OS pro jistotu vych si udělal zálohu stávajícího.

still10k*

Co to melete člověče? Funkčnost systému podle podpory? Nerozumím řeči vašeho kmene. Jste evidentně laik, pokuste se to prosím napsat srozumitelněji.
I kdyby ovladače pro W7 na webu výrobce nebyly, tak to ještě neznamená, že neexistují, nebo že budou vůbec potřeba. Mluvím z vlastní zkušenosti, už mnohokrát jsem nainstaloval ovladače na systém, který výrobce oficiálně nepodporoval. Možná jen umím ovladače hledat narozdíl od vás.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud najdes pro tvuj typ ntb ovladace pro dany win, treba ovladace pro XP ( o cemz pochybuju ) tak by to fungovat mohlo, na win7 by mozna mohly byt ale u xp pochybuju, ty sem nenasel ani u lenova z roku 2014

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]