Nejste přihlášen/a.
mám USB fleš disk, byly tam data (word, excel, pdf, jpg). Najednou po zasunuti to chce format. Ani restart ani nic jine nepomuže, chce to nej format. Stahnu si RECUVA, chci vytahnout data z disku F: kde je fleška, ale píše že to chce format.
jde to vytahnout ještě nějak jinak nebo je konec 100%?
děkuji
vypněte PC, zasuňte disk, zapněte... pokud naskočí nějaká hláška, měla by se dát zavřít bez potřeby formátování.
Pokud dáte Správce disků (záleží na systému, ale mělo by to najít na W7-W10), vidíte tam tento flash disk?
Případně - když se nepřepisuje a jen formátuje "rychlý formát" - mělo by se přemazat minimum dat a recuva by měla najít dostatek nepřepsaného. Nezaručuje se však kvalita záznamu ani jeho množství.
Zkuste v okolí sehnat někoho s tím linuxem, pokud mu sám nehovíte... Já si osobně na linux netroufám, protože mi to jednou hodilo místo BIOSu GRUB a měl jsem týden práce, než jsem to dal dokupy...
Pokud bych řešil já - a pokud by nebyly dokumenty životně důležité, ve správci bych nově zformátoval na původní - zřejmě na FAT32. Pak znovu zkusil vyhledat přes RECUVA.
tak jsem udělal ale nevyskočilo na mě nic. Uplně nic.
nemělo by byt pak nastaveno bootovani z flešky aby něco vyskočilo?
takže je to po smrti pokud nic nevyskočilo? diky
ano vidím ho
no nechce se mi prozatím formatovat, pokud by to nějak šlo teoreticky
našel jsem jeden článek, ale nejde mi nějak odnikud stahnout ten program Data Recovery Wizard Professional 5.0.1, tak to nemohu vyzkoušet jestli to funguje, čí ne
nainstaloval jsem si EASEUS Data Recovery Wizard 12.6.0, soubory a dokumenty to na flešce našlo, nicmeně je to TRIAL verze, a ta to neumí vytahnout. Otevřet jsem je otevřel, ale neumím to vytáhnout bo nemám full verzi, a nemohu nikde najít licenci nebo crack.
Anebo program jiný co by to dokazal jako free
Na náhledu správce disků je jasně vidět, že máta poškozen systém souborů a místo běžného FAT nebo NTFS máte RAW, proto Vám to nejde přečíst. Zkuste opravu přes Free RAW partition recovery
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.