Zdravím, Mám nové PC které mi sestavil známý a mám menší problém... Nejde mi se připojit k internetu. Ajtak viditelne vůbec nejsem, tak vám to popisu tak jak to vidím já... 1) Jsem zvyklý že když se chci připojit k WiFi, kliknu v pravo dole vedle času na ikonku připojení a vyberu danou WiFi. 2) zde ale není žádný seznam wifin, ale píše se zde: "Nastavení sítě a internetu: změňte nastavení připojení jako účtované podle objemu dat" 3) které se mi okénko se stavem sítě, kde je napsáno červené nepřipojeno. Po kliknutí na "zobrazit dostupné sítě" se nic nestane. 4) když ve Stavu sítě kliknu na "Zobrazit vaše vlastnosti sítě", tak vlastnosti jsou následující: Název: Ethernet Stav: nefunkční připojení: Odpojeno 5) v adapterech mám opět jen Ethernet v jehož ikonce je červený křížek a u něhož se píše, že byl síťový kabel odpojen Nevím co bych ještě měl napsat... Samozřejmě bych to řešil se známým, bohužel on je až do konce víkendu pryč a já potřebuji dělat na PC. Nějaké rady? Děkuji s přeju hezký den
Pokud je to PC a nikoli notebook, tak je možné připojení pouze kabelem. Do PC se wi-fi karta obvykle nedává, nemůže tedy vidět žádnou bezdrátovou síť. Připoj PC síťovým kabelem a bude to chodit.
Stěžejní informace: Má vůbec ten nový PC nějakou wifi kartu?
Ať už vestavěnou nebo USB.
doplněno 03.11.18 11:20:
@kubaa: Skoč si koupit USB wifi kartu (cena průměrně 150-300,-Kč), strč ji do USB portu, buď se instaluje sama nebo nainstaluj z přiloženého média a pak už se bez problémů připojíš. Jen musíš znát přihlašovací údaje do routeru a ty bys znát měl.
kubaa
Tak to netuším... Žádná "anténka" tam není ale jestli je vestavěná, to nevím. Jde to nějak zjistit aniž bych musel rozebírá PC?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.