Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk

Od: doktor* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

hledám nejideálnější externí disk, velkokapacitní, který by plynule komunikoval mezi počítači s operačními systémy Apple a Windows (8,10).

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prakticky jakýkoliv... pokud chcete poradit konkrétní, napište jak velkou kapacitu požadujete a hlavně jak má být "mobilní".

doktor*
hodnocení

v podstatě, aby měl alespoň 1 Terabyte a mobilní. Hlavně je určen pro ukládání fotek, filmů, případně dalších souborů.

hodnocení

0x

Jakýkoliv externí disk, dnes již jedině s USB3 pro rychlejší přenos. Kapacita dle uvážení jednotlivého soudruha. Pokud nemusí být extra skladný, vhodnější je vzít 3,5" disk. Má rychlejší přenos dat a netrpí problémy se slabým napájením na některých postarších USB2 portech(3,5" disky mají své vlastní napájení). Já to letos řešil také a ideální mi přišel usb3 box a do něj jsem vzal disk od WD řady RED. Složí během chvilky i naprostý laik. Kompatibilita s mac, win, linux je dnes samozřejmostí. Dražším řešením může být NAS diksk, ke kterému můžete přistupovat z jakéhokoliv zařízení v domácnosti včetně smartphonů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]