Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký NTB na kancelářskou práci?

Od: itonda® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, sháním NTB pro přítelkyni na kancelářskou práci a maximálně sledování YouTube, určitě ne hraní her. Cenu nedokážu odhadnout, ale kdybych se vlezl do 10 tisíc Kč, tak budu rád. Z funkcí bych uvítal podporu Ethernetu, WiFi, mechaniku CD/DVD, disk min. 300 GB, procesor min. Core i5. :)

Díky za každé tipy! ;)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Limit máte dost nízký, ale představu docela konkrétní. S čím tedy chcete poradit? Značkou?
Když vaše zadání zadáte do srovnávače budete mít celkem jasnou nabídku. :)

Na to, co píšeš, stačí pentium4, proč máš, jako jediný konkrétní požadavek core I.5?

hodnocení

Porovnávám to s mým Core i3 2365M + 4GB RAM, mám to v podstatě na stejnou práci a občas mi nestačí výkon. Ještě mě napadá jeden dotaz, co je od AMD na úrovni mezi Core i3-i5?

still10k*
hodnocení

0x

V této cenové relaci nepadá i5 vůbec v úvahu. Nic nového s tímto procesorem za 10 tisíc nesežente, jedině z druhé ruky. Pro to co popisujete stačí bohatě i3. Jen pro vaši informaci, některé nové i3 jsou i výkonnější než starší i5.

Co třeba HP 250 G6? Má vysoké prodeje, je celkem oblíbený. Jen nemá operační systém. Má SSD,což je na práci skvělé.

S operačním systémem W10 je tento HP 250 G6, je sice za 13tis, ale má také SSD. Je úplně stejný jako ten první HP 250G6, jen je se systémem W10Pro.

Případně tady jsem vám vyfiltroval vhodné stroje na CZC. Se žádným z nich neuděláte chybu.

hodnocení

Porovnávám to s mým Core i3 2365M + 4GB RAM, mám to v podstatě na stejnou práci a občas mi nestačí výkon. Ještě mě napadá jeden dotaz, co je od AMD na úrovni mezi Core i3-i5?

still10k*

To ale porovnáváte špatně, protože dnešní i3 jsou výkoně úplně někde jinde, než i3 z roku 2013. Podívejte se na jednoduché srovnání výkonu vašeho procesoru s procesorem z HP 250 G6: cpu.userbenchmark.com/... Rozdíl čtyř generací je sakrametsky znát. Proto jsem psal o tom, že starší i5 (např. z roku 2012) mohou být výkonově slabší, než současné i3.

A co se týče AMD, je to vždy kompromis mezi cenou a kvalitou, který ale není ve vašem případě potřeba. A stejně nekoupíte nic výhodnějšího, než je HP 250 G6. Je to velmi slušný notebook za ty peníze. Těžko najdete konkurenta. Nebo se mrkněte na ty Delly z vyfiltrované nabídky výše, také slušné stroje. Na běžnou kanc. práci úplně stačí.

hodnocení

0x

Ono to vždycky záleží na tom jaký operační systém a jaké programy chcete používat. To že chce dělat kancelářskou práci je velice široký pojem. Je třeba specifikovat program, který na tom má běžet. Dá se vystačit si se systémem XP a starým notebookem trvale připojeným do PC. Dále záleží kde chcete nakupovat. Stačí použítý?

pocitace.avizo.cz/...

Teď tam zrovna vidím Acer Aspire V 13 /...

nebo

ASUS Eee PC X1011/...

Pro i5 zadám i5 a najdu do 6000

NOTEBOOKY HP

still10k*

Člověče to už je nemoc s těma vašima XPčkama. Jestli ta nemoc nemá název, klidně ho vymyslim. Co třeba ixpefílie?

A jak by se třeba vám osobně pracovalo na desetipalcovém displeji?

Bazarový notebook je cesta do pekel. Baterie v háji to je jisté. Bezproblémové období uplynulo a teď už se jen čeká, kdy bude haprovat základní deska nebo LCD. Když se spočítá úspora od rizik, tak se to nevyplatí. V tomhle případě je levné často velice drahé.

still10k:

Xpérie... :-D

Já bych na to připojil 24" monitor.

still10k*

Xperie už je zabraná, to by se Sony moc nelíbilo *smich*

24" palcový monitor na 10" netbook? Hodně štěstí *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]