Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlazení NTB

Od: makronek odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Přehřívá se mi v notebooku procesor a grafika. Chtěl bych ho prepastovat. Narazil jsem ale na jednu potíž. Mezera mezi chladičem a čipem byla vyplněna nějakou jako gumovou podložkou která se mi rozsypala. Čím to mám vyplnit aby to fungovalo co nejlépe? Děkují

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To byla teplovodivá guma. Ideální je sehnat originál, protože tu mezeru těžko vyplníš něčím teplovodivým. I když možná by pomohl kousek na míru opracovaného měděného plechu a z obou stran natřít pastou.

doplněno 01.11.18 12:23:

Nejspíš ne. Bude to přímo náhradní díl pro ten typ NTB.

doplněno 01.11.18 15:05:

@ernie: Hochu, odpovídej prosím tazateli, já jsem se tě na nic neptal, abys mi odpovídal! Takže na mne reaguj maximálně komentářem!

Co se teplovodivé fólie týká, máš pravdu. Ale druhá pravda je, že pro konkrétní typy notebooků se občas tyto fólie rovněž dodávají již tvarované jako náhradní díl.

Vždyť jsem reagoval komentářem=poopravil tě :)

makronek
hodnocení

Má to nějaký odborní název?

still10k*
hodnocení

0x

Všechny povrchy (procesoru, grafiky, chladičů) opatrně očistěte od všeho bordelu (gumy, pasty, prostě všeho) a naneste novou vrstvu. V normálním případě stačí bílá pasta za čty/..., ale jestli se potýkáte s přehříváním, kupte radši lepší pastu, poradí vám určitě v obchodě. Já mám rád tuto: czc.cz/... Není drahá a je to vysoká kvalita od rakušáků. Kvalitní pasta může udělat rozdíl 5-10 stupňů C.

hodnocení

0x

@satam jak nemá? Teplovodivá folie a jsou jich na netu mraky alza.cz/...

still10k*

Pasta je lepší. Tahle fólie je takové polovičaté, ne moc účinné řešení. To já jen na okraj, je mi jasné, že reagujete hlavně na satama..

hodnocení

0x

Nejrychleji schladíte NB když ho zalijete studenou vodou *smich* Ale nejdříve ho odpojte ze zásuvky ať vás to nezabije...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]