Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám opravit monitor?

Od: robertjanecek odpovědí: 3 změna:
Dobrýden mám problém včera večer okolo 9 hodiny jsem na internetu a najednou se mi vypne počítač a napíše to ,,video inpunt sleep mode” tak sem ho restartoval naskočila mi plocha všechno a za chvilku to zase po 3-4minutach spadlo a zase to samý poradili by jste mi prosím nevím co stím mám dělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypíná nebo usíná vám počítač a monitor nemá signál a proto přechází do režimu spánku.

Zkuste počítač spustit v nouzovém režimu a prověřte, zda to dělá taky.

Pokud máte Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7, tak při startu počítače, ještě než se cokoliv objeví na obrazovce mačkejte klávesu F8. Z naběhnuvší nabídky vyberte Nouzový režim.

Pokud máte Windows 8 nebo 10, tak musíte při vypínání stisknout klávesu SHIFT a kliknout na Restartovat. Pc naběhne do servisního režimu, kde zvolte Odstranit potíže -> Upřesnit možnosti -> Nastavení spuštění -> Restartovat. Pak stiskněte klávesu F4 (Povolit Nouzový režim).

Po naběhnutí si chvíli hrajte a testujte - pokud to nespadne, tak stiskněte klávesu win+R a do pole napište eventvwr a spusťte. Spustí se prohlížeč událostí (event viewer) a zde se proklikejte na levé straně do Protokoly systému Windows -> Systém. Na pravé straně si spusťte filtr a nastavte jen kritické chyby a uipozornění. Uprostřed se Vám vyfiltrují problémy a z toho nám udělejte printscreen (klávesa poblíž klávesy f12 s kterou vyfotíte obrazovku), pak to vložte třeba do malování a uložte a vložte jej sem.

Jak mám opravit monitor?

hodnocení

1x

To nebude monitor, ale nějaký problém v nastavení počítače. Někdo se zde určitě vyjádří.

hodnocení

0x

Nu a ten počítač se vypnul, nebo se tvářil, že funguje dál? Když se nechá chvíli vypnutý tak to funguje dýl? Monitor spíš bude OK, protože ten by se s věTší pravdepodobností vypnul a hotovo, ale nic není vyloučeno. Mrknul bych na kabely, může být v pc nebo monitoru uvolněný. Pak co teplota? A tím nemyslim jen na grafice, může se vypnout pc kvůli vysoké teplotě na CPU napŕíklad. A pak plno možných HW problémů. Začni kontrolou kabelů a teplot (otevři pc a mrkni jestli se točí větráky atd)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]