Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvořit HUDEBNÍ CD?!?!?

Od: lujs® odpovědí: 11 změna:

Zdravím.

Potřeboval bych prosím vás poradit jak mám z několika mp3 písniček vytvořit hudební CD.

Díky za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tonestaci
hodnocení

2x

No nestačí jen vybrat a vypálit mp3-ky, pokud chcete vytvořit klasické hudební CD je nutno je převést na .wav formát, nebo ve vypalovat v režimu Audio CD, hudební CD nebo podobně.

Přímo mp3-ky přehrávají jen některé cd přehrávače.

Windows Media Player to dělá automaticky(WAV), pokud je na kartě "zapsat na disk CD", nastaveno "zvukový disk CD". V základním nastavení to bylo nastaveno. Ashampoo to také udělá automaticky, pokud se zvolí možnost "vytvořit nové CD". Ovšem tazatel nezmiňuje v jakém formátu to chce na CD mít.

hodnocení

2x

Popíšu celý postup jak to dělám já a vytvořil jsem si několik desítek samostatných CD, včetně obalů a potisků CD. Po stažení skladeb, které chci použít si vytvořím samostatnou složku v PC, aby to bylo přehledné. Do ní vložím všechny skadby a upravím názvy a interprety, aby se pak zobrazovaly správně. V programu Audacity ořežu začátky a konce tak, aby tam nebyly zbytečné mezery ticha. Pak skladby načtu do programu MP3Gain a upravím hlasitost (mám vyzkoušeno, že na CD je ideální je 91db). Tím docílím u všech skladeb stejnou hlasitost. Některé vypalovací programy to nabízí taky, ale většinou to nefunguje. Pak vložím CD do vypalovačky ( v mém případě Verbatim CD-R Printable), spustím program Nero Expres a načtu skladby, které chci vypálit. Někdy jich je víc, než se na CD vejde, tak některou odmáznu. Napíšu název CD (většinou si ho vymyslím, pokud to není originální název nějakého CD), dál v dalším řádku uvedu jméno interpreta (pokud je jich víc tak ty důležitější). Nastavím rychlost vypalování (nejlepší je 8x, čím pomalejší, tím lepší). A pak vypálím. CD je vypáleno ve formátu cda, tak jako originální CD, ktrerá můžete zakoupit. Je možné vypalovat CD i ve formátu mp3, ale každý přehrávač to nepodporuje. Pak vložím CD do tiskárny a vytisknu etiketu, kterou buď vytvořím, nebo někde stáhnu z webu, Vytvořím a vytisknu obal do plastového pouzdra a mám CD jako z fabriky. Používám pouzdra slim (jsou to ty ploché). Dělám např. to, že stáhnu několik CD od jednoho interpreta, vyberu skladby, které se mi líbí a pak si vytvořím svoje CD a ostatní skladby smažu.

doplněno 28.10.18 10:17:

Ještě kvůli šťouralům, originální CD je samozřejmě lisované. Myslel jsem to obrazně, když jsem psal "jako z fabriky".

doplněno 28.10.18 11:36:

Ještě upřesnění, skladby na CD jsou ve formátu cda, nikoli CD jako takové, špatně jsem se vyjádřil.

hodnocení

2x

Skoro každý program na vypalování nabídne, zdali chcete pálit DATOVE cd nebo HUDEBNI cd. Já na vypalování používám program Ashampoo 6 FREE viz náhledy, jak je vypalování jednoduché.

1. Hned po spusteni programu naskoci dotaz, co chcete vypalovat... takze Hudbu -> vytvorit Audio CD

2. Na druhe obrazovce se vas zepta, kde mate hudbu ulozenou a vy ji jen tlacitkem Pridat vyklikavate. Pozor na prekroceni casu - hudebni CD si nehlida velikost dat (na datové CD se vejde 700MB), ale delku dat ...(na hudebni se vejde 80min hudby)

3. Ve třetím už to po vás chce jen vložit médium (CD, DVD, Blue-ray) do mechaniky - nemusím podotýkat, že musíte mít mechaniku, která podporuje vypalování. Dáte příkaz Zapsat a pak už jen počkáte.

Jak vytvořit HUDEBNÍ CD?!?!?
Jak vytvořit HUDEBNÍ CD?!?!? #2
Jak vytvořit HUDEBNÍ CD?!?!? #3

hodnocení

0x

Dobrý den. Zvolte si nějaký vypalovací program. Na Windows býval Windows Media Player( nevím jak u desítek), nebo stáhněte nějaký zdarma. Třeba Ashampoo (nevím jestli funguje na desítkách). Písničky vložte do seznamu k vypalování a následně ho potvrďte. V mechanice samozřejmě musí být vložené médium, ve Vašem přpadě CD-R nebo CD-RW.

karel556*
Ano funguje

kepler*
hodnocení

0x

V mém PC, kde mám win7, to jde jednoduše takto:

- vlož prázdý disk do mechaniky

- objeví se okno Windows Media Player, vypálit CD

- písničky které chceš vypálit si přetáhni do knihovny

- ty pak postupně přetáhneš do vedlejšího okna "Seznam stop k vypálení"

jabraka*
hodnocení

0x

Mimo jiné,kvalita hudebního záznamu na kompaktním disku(CD)je nesrovnatelná s komprimovaným záznamem formátu MP3.Takže bych doporučil spíše získat záznam v jiném formátu,aby kvalita byla maximální.Nedělat si ostudu přehráváním vypáleného disku s komprimátem MP3

JABRAKA

vernon
To je sice pravda, ale vzhledem k tomu že tazatel je schopen poslouchat tyto skladby i v MP3, nebude mu vadit jejich případná nekvalita (třeba mají dostatečný bitrate a dá se to poslouchat, co my víme), ani na následně vypáleném CD Audio...

jabraka® - ne každá nahrávka v mp3, je nekvalitní. Záleží co stahuješ. Pokud nejsi hudební genius a nemáš špičkovou audio sestavu, tak dobře udělané CD domácí výroby, kde Nero překonvertuje mp3 do formátu cda, je naprosto dostačující. Pokud to neumíš, tak se nedivím, že na to nadáváš.

hodnocení

Zdravím.

Vyzkouším to na WMP a pak vám dám vědět jak to dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]