Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolize Windows Defender a Kaspersky-Antivirus

Od: sikin® odpovědí: 10 změna:

Na Win 10 mi Windows Defender nyní začal hlásit problém s firewalem a ochranou sítě s tím, že mám prohlédnout nastavení antiviráku Kaspersky, který mám nainstalovaný. Kaspersky však nehlásí žádný problém. Chtěl jsem se podívat do nastavení, ale nemohu položku firewall vůbec najít. Ta položka tam prostě není. Mám placenou verzi.

Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice Defender používám, ale pokud chcete vypnou firewall v Defenderu, tak si do vyhledávání vlevo dole v liště napište "firewall" , najeďte na nabídku , dejte otevřít, pak vlastnosti a tam jej můžete vypnout.

hodnocení

Firewall Defenderu jsem vypnul, ale stále to neřeší ten původní dotaz. Přikládám foto hlášky. Chtěl bych zkontrolovat firewall Kaspersky Anti-Virus, zda je skutečně zapnutý a tam ho v menu nemohu najít.

Kolize Windows Defender a Kaspersky-Antivirus

hodnocení

2x
Nepoužívám Kaspersky antivirus, takže se třeba pletu. Ale firewall tam asi nebude, když to je jen antivir. Podle mě by to muselo být nějaký Kaspersky Internet Security, aby v tom byl i firewall.
hodnocení

Toho jsem si právě všiml, když jsem hledal na netu návod na nastavení firewallu u Kaspersky. Tam v menu ke Kaspersky Internet Security ta možnost je, ale u Kaspersky Anti-Virus jsem ji nenašel. Nechápu pak ale, proč mi Defender hlásí, že mám problém s firewalem a mám ho řešit přes Kaspersky Anti-Virus.

hodnocení

2x

Něco se o tom píše na internetu, zkuste si to vyhledat ( konflikt Kaspersky a Defender). Dokonce snad win10 při instalaci dalšího antiviru automaticky vypnou Defender ( nevím, nezkoušel jsem, jen četl). A prý právě při instalaci Kasperského Defender háže chybové hlášky, přestože je vyplý a Kasperský pracuje OK. Klikl jste vůbec na ten odkaz z obrázku k otevření Kasperského? Pokud ano, jak se tvářil? Bylo s ním vše v pořádku? Jo a prý se nemá zapomenout stáhnout poslední aktualizace po instalaci.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Dva antiviráky běžící v jednom systému dělají často problémy.

hodnocení

To já vím. Jenže Windows Defender vypnout asi nelze a jak jsem psal, tak nemohu najít položku pro firewall v Kaspersky. Spíše bych chtěl poradit od někoho, kdo má rovněž Kaspersky a dovede se v něm orientovat.

Tak Kasperského odinstaluj, já používám Win Defender a žádný problém.

Deffender vypnout jde.Normalne v systému zabezpečení. Když jsem byl na windows, bylo to vždycky to první, co jsem po instalaci dělal - vypnout jejich nativní antivirák a instalovat jiný. Kolizi dvou antivirů má na svědomí rezidentní štít. Pokud ho vypneš na deffenderu, můžeš klidně dva antiviry v počítači mít ale je to zbytečný.

hodnocení

0x

Neměl byste mít zapnuté hlídání v reálném čase na dvou antivirech současně. Brána Firewall by měla být v Ovládacích panelech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]