Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook do 16tis

Od: val odpovědí: 5 změna:
Zdravím,chtěla bych se poptat na radu ohledně koupi notebooku. Limit mám do 16tis. Měl by mít 15,6", numerickou klávesnici. Nenáročné používání na doma (filmy, nenáročné hry ze Streamu), výdrž baterky bez připojení, občasná práce z domova. Chtěla bych asi HPP nebo Dell, ale nutná podmínka to není.Moc se v technických specifikacích nevyznám např. lepší dedikovaná nebo integrovaná grafická karta, HDD nebo SSD, Jaký procesor (AMD, Intel) apod.Zatím má mv úzkém výběru tyto: czc.cz/... czc.cz/... ráda ze všechny návrhy či rady.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V této ceně se musíte rozhodnou zda menší velmi rychlý disk nebo pomalejší ale velký na data. tj 256GB SDD (rychlé) nebo 1000GB HDD (pomalejší). V době uspávání notebooku není pomalejší disk velkou překážkou. Je to o ochotě počkat si 2-3 vteřiny nebo 10-15 na spuštění aplikace.

Osobně bych nekoupil pod 8GB RAM (paměti nikdy není dost a 4GB je hranice kdy ji není dost). Procesor za mě Intel CORE (ne Celeron, ne pentium, ty jsou osekané).

Podle mého vám tento výběr ostudu neudělá.

doplněno 26.10.18 10:46:

Jen pro srovnání CPU váš vs můj výběr. Není to drama. Můj vychází trochu lépe a za méně peněz (to ovlivňuje i výběr obchodu)

val
hodnocení

Děkuju moc za odpověď, všechno zkouknu a snad něco vyberu. Nabídka je na mě, kdo tomu moc nerozumí, tak veliká, že jen koukám jak puk :D

nespěchejte, určitě se někdo další přidá se svou radou :)

still10k*
hodnocení

2x

Výkonově na tom budou oba velmi podobně. U toho HP 15 (15-db0004nc) je v hodnocení upozornění na chrastící klávesnici, což mně osobně by třeba vadilo. Já bych to sice vyřešil "podestláním"klávesnice něčím pružným, ale laik si to tak udělat neumí. Ten druhý HP 15 (15-bw044nc) má dva disky, SSD v M2 slotu a plotnový 1TB. To ho staví do popředí zájmu. Z těchto dvou HP 15 bych vybral ten druhý - HP 15 (15-bw044nc), hlavně kvůli těm dvoum diskům.

Jinak parametrově jste vybrala slušné notebooky, oceňuji matný FulHD displej a numerickou klávesnici, to je na práci dobré. Jestli bude účel notebooku jen lehké pracovní nasazení a nenáročné hraní, tak ani s jedním neuděláte chybu. Samozřejmě na hraní je ideální kombinace Intel a GeForce (procesor a grafika), ale nenáročnému uživateli postačí i tyto od AMD.

hodnocení

0x

Já bych jen přidal názor - pokud to má být NTB, který nebude denně na cestách, díval bych se po 17" ... protože kdo jednou zkusí, nechce jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]