Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní deska nepodporuje Vistu - problém?

Od: zima* odpovědí: 19 změna:

Co mám dělat když jsem si koupil vistu a mám základní desku která nepodporuje Windows Visty. Děkuji a jsem s pozdravem

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že by to bylo až tak strašné? Prozraď, co je to za desku?

zima*
hodnocení

Intel desktop board D865PERL, procesor je 3GHz 800MHz frekvecnce

slajs*

zkoušel jsi to nainstalovat nebo jsi si přečetl že to nejde? na stránkách Microsoftu je soft, který ti vydiagnostikuje, zda Tvůj počítač rozběhne visty. (Poradce pro upgrade na systém Vista)

zima*
hodnocení

na stránkách microsoft jsem si tento software stáhnul a napsalo mi to že si na tomto procesoru Windows Vistu můžu spustit Vistu ale na intel.com když sem si vyjel co tento výrobek podporuje tak tam Vista nebyla

slajs*

je to starší deska a pochybuju že by se intel k ní vracel aby zkusil vistu. Vyzkoušej si to nainstalovat, samozřejmě že ta deska nebude mít full support pro Visty a budeš muset hledat ovladače. Ale k XP se můžeš vrátit vždycky :)

Pro chipset se driver stáhnout dá:

intel.com/...

zima*
hodnocení

Kde najdu všechny ovladače k Vistám.

zima*
hodnocení

Našel jsem ovladače na grafickou kartu, chipset, sítovku, procesor Intel Pentium 4, jediný co jsem nenašel tak je motherboard, co se stane když nainstaluju Vistu a nebudu mít ovladač na motherboard.

tosi*

ovladac pro MB? Nic takoveho neni. Je jen ovladac na cipset, coz je soucast MB.

doplněno 02.01.09 13:58:

co by se stalo bez nej: nemusely by fungovat nektere veci, system by mohl byt nestabilni a padat. Ale jinak se minimalne spusti.

pazderak

na co tedy ješte potřebuji mít ovladače?, tím co by se stalo bez něj jste myslel jako bez ovladače chipsetu. Děkuji za ochotu.

pazderak

týká se to i mého případu

tosi*

ano, bez chipsetu. potrebujes ovladace na kazde zarizeni, ktere chces pouzivat. na nektera z nich uz muze mit ovladace sam windows.

Jestli máš všechny ovladače nainstalované a funkční poznáš podle jejich ikony ve správci zařízení.

zima*
hodnocení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli když nebudu mít ovladače k zvukové kartě a k sítové kartě jestli až si nainstaluju Vistu jestli mi nepůjde se připojit k netu?

Člověče ber to logicky...potřebuješ zvukovku na internet? Ne. Potřebuješ síťovou kartu na internet? To netušim, záleží jak se na ten internet připojuješ, pokud přes síťovku tak s nefunkční to člověče opravdu nepůjde. Ale zase vista stejně jako xpčka mají plno ovladačů už v sobě tak třeba by ti to šlo na ty jejich ovladače

zima*
hodnocení

Internet mám připojený pomocí sítovky, myslíte si že to Vista Rozeběhne tu sítovku i tu zvukovku

To netušim *nevi* Kdyžtak zkusíš ovladač pro xpčka, popřípadě zkus najít ovladač přímo pro tu síťovku a ne pro desku

zima*
hodnocení

Pravě že jsem hledal ovladač na sítovku a nic jsem nenašel, jaký jsou vůbec potřeba ovladače všechny aby mi Vista běžela co nejlip

tosi*

Co nejlip? Pak s nejvetsi pravdepodobnosti vsechny nejnovejsi ovladace na vsechny zarizeni. Co je tohle za otazku? Nedava zadny smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]