Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stažení Windows 10

Od: emilka12* odpovědí: 20 změna:

Dobry den.Prosím o radu.Manžel má notebook samsund a má tam windows 7.Pokouším se srahnout 10tku.Stahuje se to hodiny a nakonec se na notebuk napíše stahování programu ,udělá se na obrazovce modré okynko windovs a už to několik hodin stojí a nic se neděje.stahovala jsem desítku už jednou a bylo to taky tak.noutbuk jsem vypla a naskočila zas sedmička.Na mojím noutbuku jsem desítku stahla v pohodě.Děkuji za rady

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Upgrade W7 na W10 už dávno skončil. Takže v podstatě vše co děláte je nejspíš nelegální. Napište víc podrobností, pak se můžeme dále bavit.

majsterjoe*
hodnocení

2x

A má oficiální licenci, nebo je to nějaká neoriginální verze?

hodnocení

2x

Parametry NTB? má podporu ovladačů? Předpokládám, že provádítě aktualizaci přes UPGR.Manager...

doplněno 20.10.18 15:57:

Pokud stahujete přes WIFI, může to trvat i hodiny... já NTB napojil káblem do routeru. No a pak opravdu záleží na parametrech NTB - chce to ověřit si kompatibilitu W10.

Pokud ale fungují W7 na starém počítači, rozhodně bych nepřecházel na W10. Můžete mít problém s různými ovladači, ale i s programy!

still10k*
hodnocení

2x

Přes jaký program to stahujete? Přes Media Creation Tool? Jestli ne, tak to stáhněte přes něho, ten funguje relativně spolehlivě. S jeho pomocí vytvoříte instalační flashku, nebo dvd, a z toho pak proveďte čistou instalaci W10.
microsoft.com/...
stahuj.cz/...

to jmlc: pokud notebook zvládne W7, zvládne i W10. Ovladačů už je k dispozici více, než tomu bylo dřív, je prostě potřeba to vyzkoušet. I kdyby se nevyskytovaly na webu výrobce notebooku, nebo HW, tak se dá stáhnout "ručně"pře HW ID, třeba přes speciální program na drivery.

Odzkoušeno a "pokud notebook zvládne W7, zvládne i W10" není pravdou - ovladače na procesor nebyl ani alternativní - NTB z roku 2005 (už si nepamatuju přesně, jaký typ Fujitsu to byl).

still10k*

Možná jste ten ovladač nenašel vy. Někdo jiný by to třeba dokázal ;)

still10k*

A samozřejmě doufám, že mi nebudete argumentovat nějakou prehistorickou vykopávkou z roku raz dva. On někdo dával na notebook z roku 2005 systém Win10? Tak je to blázen *sasek*

jestli je ten kašpárek na mne, nemám důvod se tu s někým hádat... není to ani k tématu, ani produktivní...

Hezký den.

still10k*

Ano je to na vás. Protože mne úplně fascinuje, jak někdo na základě jedné zkušenosti (navíc úplně pochybené) dokáže někomu poradit něco takového, jako třeba neupgradovat systém.

Cituji: "Pokud ale fungují W7 na starém počítači, rozhodně bych nepřecházel na W10. Můžete mít problém s různými ovladači, ale i s programy!"
Přesně za tuhle větu máte toho kašpárka, protože to je taková blbost, že si to nic jiného nezaslouží. ;)

Nicméně doufám, že to berete sportovně, zkušenostmi se člověk učí. Pokud někdy napíšu podobnou pitomost a vy mi dáte za to kašpárka, přijmu to pokud možno mužně *smich*

Nechci vyvolávat flame, ale W10 Home mi naprosto spolehlivě běhají na staré Toshibě Satellite A300 z roku 2008:-D

Abych to tedy nevysvětloval každému v interní poště... :

Můj názor dle několika zkušeností je, že toto je zbytečné řešení a někdy se schovaným čertíkem. Změna OS může znamenat například nemožnost spuštění originálních ovladačů tiskárny, skeneru a dalších HW staršího data. Ano - můžete si dohledat neoriginální nebo nechat vytvořit extra pro tento kus HW - ale jako laik budete nad tímto trávit týdny se stresem. Nemusí se tedy jednat jenom o ovladače HW v počítači.

Druhá možnost je nespuštění starších programů, které jste roky používal. Např. ke skeneru jsem měl aplikaci, která skenovala knihy do wordu, vytvářela blahopřání atd. - díky přechodu na vyšší OS tento program nefungoval. Samozřejmě jsou jiné a zdarma. Jenom musíte hledat. To, co vám roky vyhovovalo, musíte nahradit třeba třemi programy "free".

Proto v podobných případech radím: CO FUNGUJE, DO TOHO NERÝPEJ! - Můžete mít krásnou obrazovku, start o půl minuty rychlejší... a nebo taky nadměrné těžítko na stůl.

karel556*

Moje zkušenost s Win 10 je taková, že všechny programy co jsem měl už na XPéčkách a Win 7 mě bez problémů běží i v desítkách, namátkou: MS Train Simulator z roku 2005

emilka12*
hodnocení

se omlouvám .mohla jsem chvíli ještě vydržet..notebook píše že se nepodařilo stáhnout.stahovala jsem přes Windovs

Jak přes Windows, to je nějaká ptákovina. Stahovat musíte ze stránek Microsoft.

nevypinat
hodnocení

0x

Nevypínat. Přecházel jsem stejně, z W7 na W10 a celá instalace trvala desítky hodin, kdybych to nezažil nevěřil bych že je něco takového možné. Ze začátku to celkem jelo vypadalo to že za hodinu maximálně dvě bude hotovo, pak procenta naskakovala pomaleji, přesná čísla už si nepamatuji ale třeba od 70% mohly být mezi jednotlivými procenty intervaly i desítky minut. No co řekl jsem si nechám to dojet přes noc ráno bude hotovo. Ráno šok, trvalo to ještě celý další den, poslední procenta nejhorší tam bylo třeba i několik hodin nic, několikrát jsem přemýšlel že to vypnu že už se pár hodin nic neděje fakt jsem párkrát myslel že to definitivně zamrzlo, ale nechtěl jsem riskovat data nebo že to už vůbec nerozběhnu. Takže nevypínat nakonec se stal zázrak a snad po dvou neli víc dnech W10 naběhla, přesně už si nepamatuju je to už nějaký rok.

emilka12*
hodnocení

tak jest.trvalo to hodiny a nakonec se to nepodařilo.7.má končit tak to necháme osudu a děkuji vsem

7.má končit tak to necháme osudu a děkuji vsemXP skončili již dávno a přesto jedou stále !dokonce by ještě fungovali i stařičké WIN 98 popř.i straší OS úměrně stáří HW.
karel556*

desítky hodin? Přecházel jsem z Win sedmiček na Win desítky něco přes dvě hodiny:-D

jak je psáno výše: z Win7 se již zdarma na Win 10 nedá (legálně)

iz*
hodnocení

0x

Windows10.iso si můžete stáhnout z webu Tb.rg-adguard.net, pomocí programu Rufus vytvořit bootovací flash disk a z něj potom Windows 10 nainstalovat.

Budete k tomu ale potřebovat Product Key (zakoupit licenci), možnost bezplatného upgrade už skončila.

hodnocení

0x
Viděl bych jako nejrozumnější řešení aktuálního systému nasadit linux, ale obávám se vzhledem k počítačové (ne)gramotnosti byste to nedokázali nainstalovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]