Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr počítače

Od: vrtule odpovědí: 20 změna:

Ahoj, prosím poradí někdo s výběrem nového PC? Máme doma téměř desetiletýho veterána a chtěla bych něco výkonějšího, co zvládne i novější hry. Operační systém bych chtěla Windows 7 (což není problém). Mám na výběr ze tři modelů. Mohl by někdo poradit, do jakého jít? Díky :)

1. Výrobce HP, operační systém Windows 7 Professional, Počet jader procesoru 4, Procesor Intel Xeon E5-1603 (10M Cache, 2.80 GHz, 0.0 GT/s Intel® QPI), Operační paměť 8 GB DDR3, Grafická karta nVIDIA Quadro 2000 s 1024 MB (DVI, 2x DisplayPort), Pevný disk 500 GB, optická mechanika DVD-RW, Síťová rozhraníLAN, Rozhraní 5x USB 2.0, 4x USB 3.0, DisplayPort, DVI, sluchátka / mikrofon, PS/2,

2. Výrobce Fujitsu, Operační systém Windows 10 Professional, Počet jader procesoru 4, ProcesorIntel Core i5-3470 3,20GHz (4 threads, 6MB cache, up to 3,60GHz), Operační paměť 8GB DDR3, Grafická karta Intel HD Graphics 2500, Pevný disk 500GB, Optická mechanika Není, Síťová rozhraní LAN, Rozhraní 8x USB 2.0, 4x USB 3.0, VGA, DVI-D, LAN, 2x PS/2, COM, audio in/out, Sloty 1x PCIe x1, 1x PCIe x4, 1x PCIe x16

3. Výrobce Del,l Operační systém Windows 10 Professional 64bit, Počet jader procesoru 4, ProcesorIntel Core i7-2400 3,40 GHz (8M Cache, up to 3.80 GHz), Operační paměť 8 GB DDR3, Grafická karta Intel HD Graphcs 2000, Pevný disk1000GB, Druhý pevný disk1000GB 7200ot (2x500GB), Optická mechanika DVD-RW, Síťová rozhraní LAN, Rozhraní10x USB 2.0, DisplayPort, VGA, sluchátka / mikrofon, 2x PS/2, RS- 232 (Sériový port), LAN, Sloty1x PCIe x16, 1x PCIe x16 (wired x 4), 1x PCIe x1, 1x PCI

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zajděte do nějaké známé prodejny počítačů, řekněte své představy ( dobrá je právě konzultace s odborníkem) a nechte si počítač postavit. Udělal jsem tak před lety a jsem spokojen.

vrtule
hodnocení

Díky za radu, s tím bohužel nemám tak dobré zkušenosti a počítač jsme pak museli nechávat předělávat, protože pan odborník chtěl hlavně vydělat.. ;)

vrtule - To jste si špatně vybrali "odborníka". je potřeba se poptat známých, pročíst recenze. Já např. mám můj nynější počítač z prodejny COMFOR. Pokecali jsme, dal jsem si vysvětlit některé věci, domluvili jsme osazení hardware + OS, objednal jsem a jsem spokojen.

still10k*
hodnocení

1x

Z těchle počítačů ani jeden. Za žádný z nich bych nedal 10k. Dokonce ani 5k.

Jestli máte na nákup herního PC jen takovou částku, spíš se poohlédněte po inzercích. Někdy se tam dá narazit na neuvěřitelnou nabídku. A jestli chcete hrát novější hry 2015 a výš, stejně budete potřebovat W10.

Z nových komponent se za tyhle peníze nedá postavit nick kloudného. Musíte sáhnout po použitém PC.

doplněno 18.10.18 13:16:

Kolik chtějí za tu "dvojku"?

doplněno 18.10.18 13:26:

Hledejte něco takového: pc.bazos.cz/...

Netvrdím, že zrovna toto, ale něco takového. Tento PC má velmi slušný základ, jen bych asi pořídil silnější zdroj.

krtek66
hodnocení

0x

tak vzhledem k tomu, že 1 má kartu primárně na modelování a 2 mají integrovanou, tak na tom nové hry nezahraješ:) ...Podle těch specifikací jsou to všechno kancelářské krabice

vrtule
hodnocení

Vážně? A to 1 a 3 prodávají u nás jako herní PC..

krtek66

kdyby to bylo herní PC tak to má herní komponenty a hlavně nadupanou grafiku v řádech tisíců (ne-li desetitisíců)..s integrovanou grafickou kartou se toho moc nenahraje...možná nějaké "vykopávky"

hodnocení

0x

Když nový PC, pak DDR4 ramky. Hoďte sem nějakou max. sumu a zkusíme poskládat z akčních dílů. Můžete ale taky trochu popsat důvod koupě - je to JEN kvůli novějším hrám?

doplněno 18.10.18 12:50:

Z toho aktuálního by se možná něco dalo použít - zkuste napsat, jaký máte zdroj (název a watt), jakou grafiku, disk.

WIN můžete použít původní, případně je upgr. na W10.

Krabice je klasická pod stůl?

Do 11tis se dá celkem slušný herní sestavit, jen část komponentů bude prostě starší, grafika GTX 760 bude stačit a tu koupíte do 2000,- bez potíží.

doplněno 18.10.18 13:06:

@vrtule - prosím, zkusme se na to podívat jinak... stáhněte si program speccy. Pokud nabídne při instalaci něco "navíc", nechtějte to odškrtnutím checkboxu. Pošlete sem pak takovou obrazovku s parametry PC. Tento program nevidí zdroj - ten mi uveďte extra.

Na základě toho zkusím dohledat alternativu - UPgrade starého PC, který bude zvládat i nové hry. Toto vylepšení na pár let bude stačit a vejdete se (předpokládám) do 5000,-.

I z tohoto přiloženého PC jsem udělal synovi "herní"- tedy hraje on-line hry jako LOL, WOT a další s detaily na max. u monitoru 24"- bez potíží.

Výběr počítače
vrtule
hodnocení

max. 10 - 11 tisíc. Důvodem není jen hraní her. Veterán doma je už pomalý. Potřebuju na něm doma i pracovat, mít spuštěno víc věcí najednou, více oken a prostě už tolik nestíhá. Na nejnovější hry ho úplně nepotřebuju - stačí aby to umělo nějaký z mého hlediska hry od roku 2015 např.

10-11tis. herní PC? Opravdu?

krtek66

vrtule: *haha* tak přesně tuhle částku stojí cc ta grafická karta na hry...viz. můj příspěvěk výše

vrtule
hodnocení

Ha, ha, ha.. Já nepotřebuju nadupaný herní počítač. Chci počítač, na kterém můžu v klidu pracovat, ale občas si i zahrát nějakou asi teda "vykopávku".. nevyhledávám nejnovější hry roku 2018 na nejvyšší detaily atd..

Za 10-11 tis dáte dohromady tak procesor a grafickou kartu na ne-nadupaný počítač střední třídy ke hraní. Kde máte zbytek?

Ti šmelináři s PC považují za "herní" stroj všechno, na čem se neseknou piškvorky.

Navíc koukám, ty komponenty už nejsou u distributorů v prodeji, leda tak v bazarech.

still10k*

to @jmlc : Mluvíme tu o hrách po roce 2015 a ne z 2010. WoT a LoL zvládně v pohodě i notebook za 9k.

Byť starší procesor Q9600 a starší grafika GTX 760 a starší ramk DDR2 8GB - pořád se s tím dá hrát bez potíží i ty vaše novější hry. Třeba ne na max. rozlišení, ale nepočítám, že bude mít tazatel 4K televizi místo monitoru v HD rozlišení. To by asi nehledal něco "do 11tis".

;)

still10k*

Než Q9600 je lepší a levnější nějaký Xeon upravený pro socket 775. To se ale na současné hry nechytá ani omylem.
Takový PC může mít hodnotu 2500,- max. Tazatel má na to přes 10k, proč se trápit s deset let starým hardware?

Je to už asi zbytečná diskuse - netušíme, co vlastně chce tazatel mít za hry, tj. ani parametry HW potřebné k hraní. Diskuse je tedy trochu zbytečná...

still10k*

Kritérium je celkem jasné, za cca 11k co nejvýkonnější PC na hry ;)

Netvrdím, že Q9600 nebyl slušný procesor, měl jsem kdysi Q9550 s grafikou GTX 470, stavěl jsem to tenkrát pro Battlefield 3 a utáhl to téměř na ultra detaily ve FullHD. Dal jsem za to tenkrát asi 20k. Věřím, že na WoT a LoL může být dobrý. Ale to už je opravdu historie, tento procesor se dá dnes srovnat s nějakým i3 třetí generace, nebo nižším i5 druhé generace.

To nejlepší (cena/výkon) co můžete dát do soc. 775 jsou staré Xeony upravené z 771 na 775.

hodnocení

0x

Windows 7 je poměrně zastaralý systém (i když je stále oblíbený). Nemůžete chtít hrát nejnovější hru na nejnovějším OS, protože nemáte jistotu, že ten W7 bude podporovaný tou hrou. Případně může být problém sehnat ovladače k nejnovější grafické kartě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]