Nejste přihlášen/a.
V excelu označit a dát CTR+C, pak vložit na jiné místo pomocí TRANSPONOVAT. To to přeskládá na řádek (místo slupce). Původní data smazat a nová uložit jako TXT.
V Notepadu pak široké mezery nahradit CTR+H ", " a HOTOVO!
Chcete příliš mnoho. S oddělením čárkou budete mít problém, protože data přenesená z exceláckých buněk do stránky wordu se vám oddělí tabulátorem.
Jako jedinou možnost vidím nějaké makro. Asi bude potřeba data nejdříve vyexportovat, proložit čárkami a vložit do nějakého textového souboru. Pak jako druhý krok tato vyexportovaná a upravená data naimportovat do wordu.
Sloupec s 600 tisíc řádky do jednoho řádku v Excelu neuděláte, protože excel jich podporuje max.16 tisíc a nějaký drobný.
Nicméně nezoufejte, označte si celý sloupec a přes online convertor jej převedete na jeden řádek. Navíc si můžete i zvolit libovolný oddělovač (čárku, středník, cokoliv... ) výchozí oddělovač je totiž mezera. Zkoušel jsem teď 607tisíc řádků a během pár vteřin převedeno. Textové editory z takového soboru moc radost neměly a to jsem převáděl jen číslo řádku... max tedy 6 znaků a přesto jsem se dostal až na nějakých 5 miliónů znaků v jednom řádku a některé programy jsem tím souborem odrovnal, takže zapřemýšlet, zdali není cesta jinudy - zvlášt, pokud máte v řádcích nějaký dlouhý řetězec.
No to jste mi to moc neupřesnil. V prvním příspěvku píšete, že chcete cituji: "dostat vsechny data do wordu aby byli pekne v radcich" níže potom píšete, že "V Excel tabulce mám vše v jednom sloupečku." a ještě níže píšete "Právě že jde o cca 600tis. řádků." ... tak buď sem blbej, nebo nechápu, co potřebujete... Napsal jsem vám návod, jak převedete 600tisíc řádků z jednoho sloupce do jednoho řádku (jakoby v 60tisicich sloupcich) coz excel neumi... proto se vam to s zadnym navodem nepodarilo.
Mimochodem hádejte co asi udělá word, když mu vložíte větu s 5miliony znaků? Neudělá jeden řádek... udělá konkrétně 269 stránek s vaším chtěným blokem.
Možná jsem to napsal opravdu nepochopitelně, pardon.
Je mi v podstatě jedno, zda budou data ve wordu, bloku, wordpadu...
Jde o to že z tabulky o jednom sloupci a 600 tis. řádcích, potřebuji data do textového editoru v podobě kterou jsem zaslal na screenu.
Je mi jedno kolik řádků to bude ve finále.
Prostě jak jsem psal, Excel v příloze je aktuální stav a Blok by měl být finální stav.
Omlouvám se za kostrbaté popisování situace.
Děkuji,
M.
Výborně, už se to povedlo.
JSTE BŮH!
Děkuji velice až převelice :D
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně finální podoby textu ve wordpadu.
Když bych ve finále označil celý text, dají se nějak automaticky přeházet řádky?
Dejme tomu že rádky jsou v pořadí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...
Šlo by to třeba podobně jako pořadí 1, 5, 7, 4, 9, 2, 10, 3, 6, 8...?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.