Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z excelu do wordu

Od: marek87* odpovědí: 21 změna:
Ahoj, mam tabulku v Excelu a potreboval bych z ni dostat vsechny data do wordu aby byli pekne v radcich za sebou a oddelene carkou.
Zkousel jsem vse mozne, ale nic nefungovalo.
Vite prosim jak na to?
Dekuji...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Používám LibreOffice a myslím, že to bude fungovat stejně nebo hodně podobně. V Excelu vyberu tabulku, dám kopírovat. Otevřu Word a dám Vložit jinak nebo Vložit jako. V nabídce se objeví možnost buď tabulky nebo Excel souboru. A je to.

hodnocení

2x

V excelu označit a dát CTR+C, pak vložit na jiné místo pomocí TRANSPONOVAT. To to přeskládá na řádek (místo slupce). Původní data smazat a nová uložit jako TXT.

V Notepadu pak široké mezery nahradit CTR+H ", " a HOTOVO!

Z excelu do wordu
Z excelu do wordu #2
marek87*
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za pomoc, ale problém nastane hned u TRANSPONOVÁNÍ v Excelu.

Z excelu do wordu #3

to není problém, kopírujte třeba do jiného sheetu. 600k řádků nedává smysl. Tolik řádků excel neumí. Ale pokud je řádků více než sloupců tak to nepůjde.

marek87*
hodnocení

Proč by neuměl?
Přesně se jedná o 643.097 řádků v prvním sloupci.

figurek*
hodnocení

1x

Chcete příliš mnoho. S oddělením čárkou budete mít problém, protože data přenesená z exceláckých buněk do stránky wordu se vám oddělí tabulátorem.

Jako jedinou možnost vidím nějaké makro. Asi bude potřeba data nejdříve vyexportovat, proložit čárkami a vložit do nějakého textového souboru. Pak jako druhý krok tato vyexportovaná a upravená data naimportovat do wordu.

marek87*
hodnocení

Aha, takže pro mě trochu vyšší dívčí :D

hodnocení

0x

Potřebujete s daty i ve wordu nějak dále nakládat, nebo je tam "jenom mít"?

marek87*
hodnocení

V Excel tabulce mám vše v jednom sloupečku.
Ve Wordu bych to potřeboval mít jako slova klasického textu, oddělená čárkou a mezerou za ni.
Jako prostý text. Toť vše :)

hodnocení

0x

Zkoušel jste všechno... vč uložení do souboru txt?

marek87*
hodnocení

V Excel tabulce mám vše v jednom sloupečku.
Ve Wordu bych to potřeboval mít jako slova klasického textu, oddělená čárkou a mezerou za ni.
Jako prostý text. Toť vše :)
Nikdo tedy nevi?

hodnocení

0x

Pak už jen takovou "prasárničku", pokud vám bude stačit a nemáte těch dat moc.

Zkopírovat sloupec - z možností vložení zvolit "zachovat jenom text" - a pak už jen rovnat do řádků a oddělovat čárkami.

marek87*
hodnocení

Právě že jde o cca 600tis. řádků. :(

marek87*
hodnocení

Tak jinak :D
Dle všech výše uvedených návodů se nepodařilo :(
Uměl byste někdo poradit jak to provést v poznámkovém bloku? Tam se mi podařilo dostat data z tabulky bez tabulky.
Takže mám hromady řádků s jedním slovem pod sebou.
Jak je dostanu vedle sebe a oddělím je čárkou?
Předem děkuji...

hodnocení

0x

Sloupec s 600 tisíc řádky do jednoho řádku v Excelu neuděláte, protože excel jich podporuje max.16 tisíc a nějaký drobný.

Nicméně nezoufejte, označte si celý sloupec a přes online convertor jej převedete na jeden řádek. Navíc si můžete i zvolit libovolný oddělovač (čárku, středník, cokoliv... ) výchozí oddělovač je totiž mezera. Zkoušel jsem teď 607tisíc řádků a během pár vteřin převedeno. Textové editory z takového soboru moc radost neměly a to jsem převáděl jen číslo řádku... max tedy 6 znaků a přesto jsem se dostal až na nějakých 5 miliónů znaků v jednom řádku a některé programy jsem tím souborem odrovnal, takže zapřemýšlet, zdali není cesta jinudy - zvlášt, pokud máte v řádcích nějaký dlouhý řetězec.

browserling.com/...

marek87*
hodnocení

Nemyslel jsem v excelu jeden řádek :)
Přikládám raději pro upřesnění situace dvě přílohy.
Exceel - aktuální stav
Blok - požadovaný stav
Mrkněte prosím, děkuji...

Z excelu do wordu #4
Z excelu do wordu #5

No to jste mi to moc neupřesnil. V prvním příspěvku píšete, že chcete cituji: "dostat vsechny data do wordu aby byli pekne v radcich" níže potom píšete, že "V Excel tabulce mám vše v jednom sloupečku." a ještě níže píšete "Právě že jde o cca 600tis. řádků." ... tak buď sem blbej, nebo nechápu, co potřebujete... Napsal jsem vám návod, jak převedete 600tisíc řádků z jednoho sloupce do jednoho řádku (jakoby v 60tisicich sloupcich) coz excel neumi... proto se vam to s zadnym navodem nepodarilo.

Mimochodem hádejte co asi udělá word, když mu vložíte větu s 5miliony znaků? Neudělá jeden řádek... udělá konkrétně 269 stránek s vaším chtěným blokem.

marek87*
hodnocení

Možná jsem to napsal opravdu nepochopitelně, pardon.
Je mi v podstatě jedno, zda budou data ve wordu, bloku, wordpadu...
Jde o to že z tabulky o jednom sloupci a 600 tis. řádcích, potřebuji data do textového editoru v podobě kterou jsem zaslal na screenu.
Je mi jedno kolik řádků to bude ve finále.
Prostě jak jsem psal, Excel v příloze je aktuální stav a Blok by měl být finální stav.
Omlouvám se za kostrbaté popisování situace.
Děkuji,
M.

Ja taky neodpovedel srozumitelne. Jde o to, do ktereho editoru onen retezec vlozite. Ja predelal 600tis radku v jednom sloupci (s cislem onoho radku) pomoci te www stranky do jednoho radku, oddelenem carkama, coz dela (v mem pripade) okolo 5milionu znaku. Pak kdyz to vlozite do wordu, tak ten zalamuje podle navolenych okraju a me z te jedne vety udelal xxx stranek s xxxx radkama. Kdyz jej vlozite do notepadu, ten zalamuje po 1024 znacich, takze vam udela cca 500 radku, atd atd...ale kazdy editor s takovymto obsahem naklada jinak. Pokud nechcete mit konkretni delku znaku na radku, tak jsem reseni vaseho problemu napsal v prvnim prispevku. Ps:pisu z mobilu, sorry za diakritiku.
marek87*
hodnocení

Výborně, už se to povedlo.
JSTE BŮH!
Děkuji velice až převelice :D
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně finální podoby textu ve wordpadu.
Když bych ve finále označil celý text, dají se nějak automaticky přeházet řádky?
Dejme tomu že rádky jsou v pořadí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...
Šlo by to třeba podobně jako pořadí 1, 5, 7, 4, 9, 2, 10, 3, 6, 8...?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]