Nejste přihlášen/a.
Zdravím, neznáte prosím nějaký program na vytvoření tabulky pro amatéry? Open Office jsem zkoušela, ale nechce se mi to otevřít. Musím udělat do konce měsíce úkol, který zahrnuje vytváření tabulky, a už jsem zoufalá, nemůžu nic najít.
Děkuji moc za veškeré rady.
Předně asi použijete program, který máte ve škole jako licenci pro žáky (studenty). Když byste měla doma ve starém počítači s MS-DOS kdysi velmi populární program DBASE III, budete mít tabulku hned ale ve škole to asi neotevřete, ledaže byste tabulku exportovala do jiného programu na který máte licenci. Ale tohle školu nezajímá, všichni žáci podle školy mají počítač a mají v něm potřebné programy.
Tabulka? Záleží na tom, jakou tabulku budete chtít. Třeba úplně primitivní ale praktickou, se dvěma sloupečky - v jednom datum a ve druhém například branní bazální teplotu (a při delším záznamu po dobu několika týdnů nebo iměsíců si uděláte hezký graf), nebo v domácím hospodaření útratu za den. Nebo rozšířenější tabulku s více údaji, například tabulku se jmény členů nějakého spolku, zda je to muž, žena, absencemi nebo prezencemi, příspěvky v Kč, brigádními hodinami při úpravě kurtů nebo úklidu tělocvičny nebo sekání trávy na hřišti, atd.
Klidně si tabulku udělejte nejdřív na papír, rozmyslete si co v ní bude, jaké to budou položky, jestli číselné hodnoty, text, datumové, peněžní, logické (ano/ne), atd.
Pokud máte smysl pro humor, nebo se odlišit od šedého davu,, můžete udělat tabulku v HTML jako součást jednoduché stránky, která se otvírá ne v excelu, nebo nějaké databázi, ale ve webovém prohlížeči.
Bývalo dobrým zvykem, že pokud škola zadala žákům nějaký úkol, k němuž byl potřebný PC nebo konkrétní software, umožnila žákům, kteří něco z uvedeného doma neměli, úkol vypracovat ve škole po skončení vyučování (na školním PC se školním SW).
Nevím, jestli se v posledních letech něco nezměnilo, ale podle mne za zeptání nic nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.