Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanika DVD

Od: honzi0020® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den

Z ničeho nic mi zmizela v průzkumníkovy DVD mechanika. Když vložím DVD do mechaniky roztočí se a pak najednou zhasne. Mechanika vy že je v ní disk ale na pc se nic nezobrací

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To v ovladačích opravdu nebude. Prověřit napájení, datový kabel a nebo rovnou zkusit jinou mechaniku.

hodnocení

Mám doma ještě jednu mechaniku připojkou přes starý kabel tu také nevidí. Mám tam dvě na satu a ten druhý nevím jak se jmenuje pc nevidí ani jednu

Pleteš tady několik věcí dohromady. Pokud tvé testování znamená připojit jinou mechaniku, přes jiný rozhraní tak to je k ničemu. Staré rozhraní je PATA? Tak to můžeš mít vypnutý. Co v biosu, vidíš mechaniku? Nemáš tam vypnuté porty?

hodnocení

Můžeš mi poradit kde to mám v BIOSU hledat návod prosím

Děkuji

still10k*
hodnocení

2x

Reset BIOSu jste dělal? Jestli ne, tak ho udělejte. Jestli mechanika není v BIOSu zobrazená, tak logicky nemůže být ani v systému. Zkuste si někde sehnat mechaniku na výměnu, pokud jiná pojede,bude nejspíš problém v mechanice.

karel556*
hodnocení

2x

Kolega měl nedávno stejný problém, stačilo otevřít bednu počítače a sata kabel od mechaniky píchnout do jiného portu

still10k*

Jo to by také mohlo pomoct *palec*

matesj
hodnocení

0x
Vypnout,odpojit,restartovat win,vypnout,připojit a zapnout.Pak už jedině vyčistit software v PC.

hodnocení

Co v ovladačích to být nemůže?

hodnocení

Když jsem ve správci zařízení pc nevidí že bych měl DVD mechaniku.

Potřeboval bych ovladače k DVD mechanice LG ale po hledání na internetu nemohu najít poradíte mi někdo

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mechanik v PC jsem měl několik a k žádné jsem ovladače nepotřeboval instalovat - jsou součástí OS Windows. Takže, zkuste ten restart PC (měla by probliknout LEDka na mechanice), zkontrolujte si kabeláž k mechanice v bedně, podívejte se do Správce zařízení na stav mechaniky (zda tam vůbec je viditelná), můžete zkusit i Obnovení systému, podívejte se do Koše (jestli jste nesmazal soubory z OS), zkuste se podívat na mechaniku v programu Total Commander a můžete třeba i použít program CCleaner pro čištění registru OS (v jeho základním nastavení). Jestli nic nepomůže, tak bude mechanika asi už poškozená (používáním a stářím). Zdravím!

doplněno 12.10.18 15:37:

Takže máte v jednom PC tři mechaniky - 2x na SATA a 1x na PATA (a na mechanice určeno Master nebo Slave). Tak si v BIOSu zvolte ten výchozí (default) na poslední záložce, uložte a restart.

doplněno 12.10.18 15:53:

Nějak se v tom ztrácím, tak zkuste něco z toho, co už jsem Vám napsal hned v příspěvku.

hodnocení

V PC mám jednu mechaniku konektor byl na SATA a pak tam vede ještě jeden starší portu asi PATA mechaniku tu starou je na PATA tak jsem mechaniky prohodil.

Chytlo se to taky že mechanika začala fungovat (svítit) ale opět se nebyla vydět v průzkumníkovy

hodnocení

Můžeš mi poradit, kde to v BIOSU mám hledat Díky

doplněno 12.10.18 15:47:

Tak jsem byl v BIOSU hlavní stránce jak je tam čas a datum to tam mám přistupný zbytek už je nepřístupný ale není tam vidět nikde SATA 1 atd

Hledej v prním menu. Něco jako v odkazu:

ru.gecid.com/...

hodnocení

už jsem se díval předtím v BIOSU v hlavním menu ale CD nebo DVD mechaniku jsem tam neviděl

v biosu jsem pár let nebyl tak se radši zeptám na návod kde to tam mám hledat

Nevim jaký máš bios, takže kompletní návod těžko. Lze pouze navádět co ďelat.
Nepřistupná část biosu? To je zase co? A kolik máš těch mechanik?

hodnocení

Chtěl jsem to celé popsat v nové dotazu. Co jsem do ted vyvedl

Dobrý den

Z ničeho nic mi zmizela v průzkumníkovy DVD mechanika. Když vložím DVD do mechaniky roztočí se a pak najednou zhasne. Mechanika vy že je v ní disk ale na pc se nic nezobrací

Ve správci zařízení jsem nejdříve zkoušel aktualizovat ovladače bez efektu pak jsem mechaniku odinstalovat s tim, že dle článku na ineternetu si při restartu pc najde ovladače sám ale to si nenašel a ted ve správci zařízení nesvítí ani CD NEBO DVD MECHANIKA

Potřeboval bych ovladače na LG mechaniku ale na stránkach LG mě to pořád odkazuje na TV a mobili

Můžete mi někdo poradit jak tam tu mechaniku dostat aby byla vidět nebo s ovladači

Už se s tím to probléme zabívám pár hodin
Zdroj: poradte.cz/...

Už jsem ti snad něco o ovladačích psal ne? Uvědom si, že kdyby jsi měl problém s ovladačem (který se u mechanik opravdu odnikud nedoinstalovává) tak vidíš neznámé zařízení. To vidíš? Odebral sis mechaniku. Fajn, ale pokud systém mechaniku vidí tak po restartu se ti doinstaluje automaticky znovu.

hodnocení

0x

Když nám tady napíšeš, co jsi dělal za psí kusy s počítačem, tak se možná něčeho dobereme. Z ničeho nic se tak nestalo...

hodnocení

Tak pánové zkusil jsem vše co je zde napsáno a nic mi nepomohlo.

Kabely jsou zapojené, mechaniky svítí a vyjede disk se v ní chvíli točí a pak zhasne jako by tam nic nebylo.

Jediné co jsem na PC instalovala byly koupené office 2016.

Biosu jsem se dival ale nemám tam uvedené žádnou mechaniku

Ještě když si dám správce zařízení nesvítí mi tam mechanika ani když dám skrytá zařizení

JESTLI TENTO PROBLÉM NEVYŘEŠÍ EXTERNÍ MECHANIKA PRO PŘIPOJENÍ PŘES USB PORT

Jo externí mechanika se zase naistaluje sama a půjde, ostatně stejně jako interní, akorát tahle bude jako usb zařízení. Pokud ne tak sis už systém pěkně zmrvil a není to běžná vlastnost.

hodnocení

Jak restartuji BIOS? Smažou se data, dokumenty?

still10k*

Otevřete si manuál ke své základní desce a tam se dočtete, jak provést reset BIOSu (clear CMOS). Pokud tištěný manuál nemáte, tak si ho stáhněte z webu výrobce základní desky jako PDF.

Nebo alspoň napište, jako přesně desku to máte, mrknu se po tom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]