Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Z ničeho nic mi zmizela v průzkumníkovy DVD mechanika. Když vložím DVD do mechaniky roztočí se a pak najednou zhasne. Mechanika vy že je v ní disk ale na pc se nic nezobrací
To v ovladačích opravdu nebude. Prověřit napájení, datový kabel a nebo rovnou zkusit jinou mechaniku.
Mám doma ještě jednu mechaniku připojkou přes starý kabel tu také nevidí. Mám tam dvě na satu a ten druhý nevím jak se jmenuje pc nevidí ani jednu
Dobrý den, mechanik v PC jsem měl několik a k žádné jsem ovladače nepotřeboval instalovat - jsou součástí OS Windows. Takže, zkuste ten restart PC (měla by probliknout LEDka na mechanice), zkontrolujte si kabeláž k mechanice v bedně, podívejte se do Správce zařízení na stav mechaniky (zda tam vůbec je viditelná), můžete zkusit i Obnovení systému, podívejte se do Koše (jestli jste nesmazal soubory z OS), zkuste se podívat na mechaniku v programu Total Commander a můžete třeba i použít program CCleaner pro čištění registru OS (v jeho základním nastavení). Jestli nic nepomůže, tak bude mechanika asi už poškozená (používáním a stářím). Zdravím!
Takže máte v jednom PC tři mechaniky - 2x na SATA a 1x na PATA (a na mechanice určeno Master nebo Slave). Tak si v BIOSu zvolte ten výchozí (default) na poslední záložce, uložte a restart.
Nějak se v tom ztrácím, tak zkuste něco z toho, co už jsem Vám napsal hned v příspěvku.
Můžeš mi poradit, kde to v BIOSU mám hledat Díky
Tak jsem byl v BIOSU hlavní stránce jak je tam čas a datum to tam mám přistupný zbytek už je nepřístupný ale není tam vidět nikde SATA 1 atd
už jsem se díval předtím v BIOSU v hlavním menu ale CD nebo DVD mechaniku jsem tam neviděl
v biosu jsem pár let nebyl tak se radši zeptám na návod kde to tam mám hledat
Chtěl jsem to celé popsat v nové dotazu. Co jsem do ted vyvedl
Dobrý den
Z ničeho nic mi zmizela v průzkumníkovy DVD mechanika. Když vložím DVD do mechaniky roztočí se a pak najednou zhasne. Mechanika vy že je v ní disk ale na pc se nic nezobrací
Ve správci zařízení jsem nejdříve zkoušel aktualizovat ovladače bez efektu pak jsem mechaniku odinstalovat s tim, že dle článku na ineternetu si při restartu pc najde ovladače sám ale to si nenašel a ted ve správci zařízení nesvítí ani CD NEBO DVD MECHANIKA
Potřeboval bych ovladače na LG mechaniku ale na stránkach LG mě to pořád odkazuje na TV a mobili
Můžete mi někdo poradit jak tam tu mechaniku dostat aby byla vidět nebo s ovladači
Už se s tím to probléme zabívám pár hodin
Zdroj: poradte.cz/...
Tak pánové zkusil jsem vše co je zde napsáno a nic mi nepomohlo.
Kabely jsou zapojené, mechaniky svítí a vyjede disk se v ní chvíli točí a pak zhasne jako by tam nic nebylo.
Jediné co jsem na PC instalovala byly koupené office 2016.
Biosu jsem se dival ale nemám tam uvedené žádnou mechaniku
Ještě když si dám správce zařízení nesvítí mi tam mechanika ani když dám skrytá zařizení
JESTLI TENTO PROBLÉM NEVYŘEŠÍ EXTERNÍ MECHANIKA PRO PŘIPOJENÍ PŘES USB PORT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.