Nejste přihlášen/a.
Ptám se, protože si nejsem jistý a nemůžu si dovolit postupovat systémem "pokus – omyl".
V PC mám 2 disky. 1. disk je rozdělený na 2 oddíly – C: a E:. 2. samostatný disk je pak D:. Potřebuju disk D: vyměnit za větší a přenést na něj data z oddílu E:. To by nebyl problém, ale z určitých důvodů potřebuju ten vyměněný samostatný disk s přenesenými daty (nyní D přejmenovat na E:. Disk D: by pak byl tvořen druhým oddílem hlavního disku (nyní E
. Lze to jen tak jednoduše přejmenovat?
Správa počítače -> Správa disků -> pravou myší kliknout na písmeno disku -> Změnit písmeno jednotky
Napřed si přejmenujete současný E na třeba X, pak nový disk na E a X přejmenovat na D. Snad jsem to přejmenování nepoplet.
Ale jo, postup je mi jasný. Mně jde o to, že se kdysi při oddělování oddílu z C: ten nový oddíl automaticky pojmenoval E: a druhý fyzický disk to zařadilo mezi ně (D:. Tak jestli to lze přejmenovat tak, že by odíly C: a D: byly na stejném disku a E: by byl samostatný disk, nebo musí být samostatný disk mezi oddíly hlavního disku? Sice nevím jaký by to mělo smysl, ale radši se ptám, než do toho začnu rejpat. Nerad bych si přidělal práci, o možné ztrátě dat ani nemluvě (všechno zálohovat nezvládnu).
Ano, lze to takto přejmenovat. A je to bez problémů, jen může systém remcat, že pokud pracují nějaké programy s přejmenovanými disky, tak jim to ukradne soubory. Takže raději před přejmenováváním zavřít editory a podobně.
"...pokud pracují nějaké programy s přejmenovanými disky, tak jim to ukradne soubory"
No to je právě důvod, proč to potřebuju přejmenovat. Teď mám spoustu souborů rozdělaných videí na E:, potřebuju je přemístit na jiný disk, ale při tom musí zůstat na E:, aby je střhací program našel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.