Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevytváří se bod obnovy

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Při pokusu o obnovu systému WIN7 mi to hlásí, že nebyl nalezen žádný bod obnovy. Přitom bezpečně vím, že tam minimálně jeden byl, dokonce jsem před časem jeden vytvářel ručně. Už se mi to kdysi stalo, tehdy jsem vytvořil bod ručně a dál to neřešil. O co jde? Vůbec se mi to nelíbí!

doplněno 11.10.18 11:33:

Na C: mám skoro 9 GB místa, to by snad mohlo stačit, ale pokusím se nějaké místo uvolnit. Při pokusu o ruční vytvoření bodu mi vyskočí tahle hláška a dál se to semnou nebaví.

Nevytváří se bod obnovy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obecně - funkce Obnovení systému nesmí být zakázána a na HDD (jednotce) pro soubory obnovení musí být dostatek místa (poměrně dost). Body obnovení mohou mizet, např. když PC hlásí nedostatek místa na jednotce a uživatel povolí vyčištění nepotřebných souborů (a možná je umí zrušit i CCleaner). Zdravím!

P.S. Soubory pro obnovení jsou na HDD (jednotce) ve (skryté) složce System Volume Information.

hodnocení

2x

Podívej se do nastavení Obnovy, jakou máš vyhrazenu kvótu pro body. Těch 9 giga celkového prostoru na disku stačit nemusí...

11.10.18 12:03
Nevytváří se bod obnovy #2
hodnocení

Problém je, že tlačítko "konfigurovat" je šedé, nefunkční. Pokusím se rozšířit oddíl C:, ale bude to horor. Právě jsem objednal další HDD, na který budu muset přesunout pár desítek souborů rozpracovaných videí (je otázka, jestli na disku s jiným označením bude možné ve střihání pokračovat) *nevi*. No uvidíme, třeba se to povede.

stepm - Windows budou v pořádku, funkce obnovy ještě nedávno fungovala. Je jen trochu divné, že by se od té doby C: něčím zaplnil, nic nového jsem neinstaloval a pro data ho nepoužívám.

Zdrojová videa nepřesouvej, budeš je muset do projektu natahat znovu z jiné složky (disku).

hodnocení

2x

Buď těch volných 9 GB prostě nestačí (je to žalostně málo) nebo je problém v samotné instalaci Windows - mohou chybět nějaké systémové soubory, kvůli kterým funkce Obnovení systému nefunguje. Ale nedělal bych si z toho hlavu, tahle funkce je stejně k ničemu. Vždy po čerstvé instalaci Windows ji hned vypínám.

Já bych neřekl, že funkce obnovy je k ničemu. To se má například při nějaké nechtěné změně dělat obnova z bitové kopie, nebo čistá instalace systému se všemi programy, funkcemi, nastavením a ovladači?

Já žádné nechtěné změny neprovádím a ani automatické aktualizace mi zatím nic nerozbily. A čistou instalaci dělám preventivně 1x za rok, chci mít stabilní a čistý systém a tomu bohužel aktuální půlroční updaty Windows 10 moc nepřispívají. A funguje to, na PC pracuji 14 hodin denně, vypínám ho až v pátek večer, jinak celý týden jen uspávám. A kam mi paměť sahá, nikdy jsem neměl problém.

hodnocení

A je to *palec*. Při pokusu o přerozdělení oddílů na disku jsem zjistil, že mi nefunguje ani správa disků (nedostupný "virtuální disk"). Nedalo mi to a pátral jsem, kde se stala chyba. A zjistil jsem, že v "msconfig" není zatržen přístup k "virtuálnímu disku". Kdy a proč k tomu došlo mi není známo. Po zatržení okénka a restartu je všechno O.K. (dokonce i to místo na C: stačí). Takže jsem se s objednáním dalšího disku lehce unáhlil :(. No nic, on se určitě bude hodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]