Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pořídila jsem si wifi router, ale mám nějaké problémy s nastavením. Prosím o radu ohledně přenastavení router, jak na to, co a kam napsat. Je mi jasne, co bude zadano do PC (IP, maska, ...) ale nevím jak přenastavit router na hodnoty, které mám od pokytovatele internetu.
V pc nemusíš zadávat nic, ip, masku, branu a dns si vezme z routeru. Ty jako prvni vec udelas tohle: prihlasis se z weboveho rozhrani na router ( http://192.168.1.1 to je nejcastejsi adresa), heslo a jmeno mas v manualu nebo na routeru. najdes si WAN a tam napises ip, masku, branu a dns co mas pridelene od poskytovatele. Pak ti pujde interner a muzes se pustit do nastaveni wifi
Jo no problem je ze to mam spravne zapojeny a nechce mi najet to webovy rozhrani kdyz tam zadam to tovarni nastaveni ale najede mi pouze rozhrani kdyz tam zadam ip od poskytovatele, to jsem asi nejak blbe prenastavila co? A bude to chtit dostat do puvodniho stavu?
Odpoved mi prijde trochu zmatena. Kazdy router se da resetovat do zakladniho nastaveni. SLouzi k tomu vetsinou takovy maly cudlik, ktery je potreba zmacknout. Podivej se do manualu, jak to udelat (resetovat) a zacni odznovu.
Nastav si v pocitaci ip automaticky a dostanes adresu od routeru. Pak se prihlas na router tak jak jsem psal, adresu si zjisti na routeru nebo v navodu, pak tam nastav wan tak jak jsi ted mela nastaveny pocitac (mas ve smlouve od poskytovatele)
Problem je, ze to napojim, dam v pocitaci zjistovat automaticky a zapnu IE 7, zadam to jejich tovarni nastaveni ip ale nenacte to nic, porad mi v liste ikona ukazuje ze to nacita sitovou adresu. A i kdyz nedam v pocitaci zjistovat automaticky ale necham tam to od poskytovatele tak to taky nic nenacte.
Tak zmena, uz se dostanu na webovy rozhrani a chci nstavit wan. Jen nevim jestli mam static ip, pppoe, pptp nebo DHCP, ale u dvou z nich, myslim DHCP a PPPOE mi to vubec nenabidne zadani ip adresy a podobne tak to mit nebudu. Pak nevim co s mac adresou, mam ji napsat do Lan nebo do Wan? Chviliknu po nastaveni mi to bezelo ale pak to spadlo, coz taky nevim proc.
myslim ze nez spekulovat tady je lepsi zavolat poskytovateli a zeptat se, jak se to ma nastavit. On je ten, kdo o tom vi nejvic a mohl by to dokonce udelat i sam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.