Nejste přihlášen/a.
Co mám dělat když mi přišel na můj e-mail, e-mail ode mne samotného a já přitom sám sobě nic neposílal. Je to nejspíš nějaký spam. Poradte prosím.
Ano je to s největší pravděpodobností spam. To je známý trik spamerů, že se email tváří jako odeslaný z adresy příjemce. Má to pro ně více pozitiv, například takhle jednoduše obchází spamové filtry (svoji emailovou adresu nikdo jako spam neoznačí) a také lidem to pak šrotuje v hlavě a pátrají v obsahu mailu a klikají na odkazy v něm. Takže tím ten spam pro ně splnil svůj účel.
Na nic neklikejte, smažte, zapomeňte
Je zajímavé, že jsem si v oddíle "zabezpečení" dal svůj meil do zablokovaných adres, ale i tak mi to stále chodí. Správce "centrumu" mi to nedokázal vysvětlit.
Je možné, že na emailovém serveru funguje script, který předpokládá tuto chybu uživatelů a automaticky obchází tento zákaz vlastní emailové adresy. Ve obecných, či spamových fitrech uživatele se tento zákaz vlastní adresy může jevit jako aktivní, ale server ho vnitřně neakceptuje.
Sice to nemám ověřené a jen spekuluji, ale logicky by to tak mohlo být.
Mikihans, jak se dají najít podrobnosti odesilatele? A laik z toho vyčte, co ho zajímá? Nebo to už je "šlechtická" práce a slabý uživatel nemá šanc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.