Nejste přihlášen/a.
Pokud chci aktualizovat ovladače na PC tak je to lepší udělat přímo z programu který vyhledá zastaralé ovladače nebo si je nechat jen najít a ovladače ručně stahovat ze stránek výrobce hardware?
Já programům na vyhledávání zastaralých ovladačů nedůvěřuji. Čas od času se podívám na weby výrobců a sama si zkontroluji, jestli byly vydány novější ovladače. Pokud ano, stáhnu a instaluji je "ručně".
Můžu se zeptat proč jim nedůvěřujete? Je pravda, že občas jsou jejich ovladače neaktuální, ale to samé a ještě horší dělá i Win Update. Nedůvěřujete tedy i Microsoftu?
Je také potřeba testovat a ověřovat, já si oblíbil například programy Driver Easy Pro a zdatně mu sekunduje SlimDrivers. O kvalitě ostatních SW nejsem přesvědčen. Který jste vyzkoušela vy?
Tyto programy používám, ale až jako poslední možnost. Každý kdo opravuje PC se setkal se situací, že nejde normální cestou najít ovladač, který potřebuje. Tyto programy dokáží občas zachránit kůži a zrychlit práci na PC.
Ale přednost dávám ručnímu stahování ovladačů z webu výrobce, pokud tam jsou.
Přes Win Update doporučuji ovladače stahovat až teprve ve stavu čirého zoufalství, kdy selžou všechny ostatní metody. WU není pro mne důvěryhodným zdrojem driverů. Často distribuují aktualizačním kanálem starší osekané a nestabilní ovladače, i když na webu výrobce jsou již novější a stabilní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.