Nejste přihlášen/a.
Čas od času mi přijde na soukromý mail - mail od MAILER-DAEMON
s tímto textem:
This is the mail system at Centrum Holdings
Im sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. Its attached below.
For further assistance, please contact your system administrator.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The mail system
----------
Reporting-MTA: dns; gmmr3.centrum.cz
X-Postfix-Queue-ID: 2B81E1800F0D0
X-Postfix-Sender: rfc822; už.jmeno@centrum.cz
Arrival-Date: Wed, 3 Oct 2018 10:14:11 +0200 (CEST)
Final-Recipient: rfc822; firemní mail
Original-Recipient: rfc822;firemní mail
Action: failed
Status: 4.4.2
Diagnostic-Code: X-Postfix; conversation with mail.doména firmy [ip adresa] timed out while sending MAIL FROM
Co je to za hlášení nebo chybu?
A je to chyba centrumu nebo firmy?
Vždyť je to tam napsané: "conversation with mail.doména firmy [ip adresa] timed out while sending MAIL FROM" - Zpráva nemohla bý doručena, protože mailový server příjemce (firmy) měl nějaký výpadek a přestal komunikovat, byť třeba jen na pár sekund.
Tohle píše mail server, když na skutečný důvod nemá "škatulku". Je to prostě obecná chybová hláška, která nám říká: "Hele něco se pos*alo, ale nevíme co, možná se Lojza v práci ožral a zakopl o kabel a hlavou narazil do rack skříně. Ale to ti nebudu vykládat, takže to byl prostě výpadek a basta!"
still10k: Status 4.4.2 hovoří jasně:
Your server started delivering the message but the connection was broken during transmission. This may be an unusual transient error – however, if it keeps happening you should investigate possible problems with your server’s network card, your Internet routers, processes hogging the resources of your server, and anything else which could result in a network connection being broken.
Vypadlo připojení, nic víc server neví, protože ho to nezajímá.
Však já se s váma nepřu, klidně mohlo vypadnout spojení. Mně jde o to, že v obecné chybové hlášce serveru hledáte konkrétní příčinu. Tou může ale v tomto případě být naprosto cokoliv.
Spam většinou server označuje jako 5.7.1. Ale to neznamená, že když to v téhle hlášce není, že se o spam automaticky nejedná.
Tato oznámení chodí velice často poté, co odpovíš na email ze "spamové" adresy. Ty adresy jsou toiž jen velice dočasné (řádově i jen minuty) a/nebo nejsou určeny k přijímání jakýchkoli emailů. Takže odpovědi, zaslané na tyto adresy jsou nedoručitelné a o tom tě informuje došlá zpráva od MAILER-DAEMON.
Jejich systém vás asi vyhodnotil jako spam. Někdy se podobné maily vyskytují když se na serverech provádí pravidelná údržba. Často email dojde adresátovi, ale i přesto se odesílateli vrátí tento info mail. Jestli to chcete řešit, tak se obraťte na podporu Centrumu, nebo si od svého kontaktu vyžádejte jinou emailovou adresu (mimo Centrum).
Může ale jít i o problém na vaší straně. Nepíšete z nějakého firemního mailového serveru? Pokud ano, informujte o tom jeho správce.
Asi už vím jak to vzniká.
Na žádný spam neodpovídám.
Z firmy se přihlásím na svůj soukromý mail na centrumu a odtud si přeposílám mail na firemní mail.
( nechci aby mí někteří bývalí kolegové znali můj soukromý mail protože by mi ho asi za chvíli zahltili ).
Nejde jednoduše soudit, že se nejedná o spam, tohle oznámení může přijít z milionu příčin. Sice v případě spamu chodí rovnou "5.7.1 Zprava je oznacena jako spam." (v případě Seznamu), ale nemusí, záleží jak je server nastavený. A řekl bych že spam filtr je velmi častou příčinou. A samozřejmě to může být i jakákoliv jiná příčina, na určení zdroje potíží je tato zpráva moc obecná.
A já se prostě domnívám, že v případě Centrumu může jít o spam. Nebo o nějakou jinou činnost, kterou si scripty na poštovním serveru vyhodnotily jako závadnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.