Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Má kamarádka dělá realitní makléřku a bylo jí nabídnuto řešení webu pomocí služby chytry-web-maklere.cz/...
Zajímalo by mě jestli je výhoda nebo nevýhoda takových služeb využívat. Je to jedno řešení, pouze se mění šablony a text. Je tohle ta správná cesta nebo je lepší nechat si udělat svůj web. Já mám z těchto unifikovaných produktů zvláštní pocit. Nebývají často optimalizované na SEO, jsou takové strohé.
Máte někdo nějaký názor zda toho využít či nikoliv, přispějte.
Děkuji Pavel
Nejjednodušší cesta (pokud začínám) je udělat si vlastní web na webnode a najmout si vlastní doménu. Pokud jde o profíka, tak klidně ať si zaplatí profesionální službu, něco originálního, za co si viditelně připlatí. Víc možná zaplatí za služby spojené s reklamou na internetu... To taky je dost podstatná věc.
Všechny uniweby jsou na jedno brdo. Na SEO už se dnes tolik nehraje, "prorazit" s webem je mnohem složitější. Důležitá je dobrá navigační struktura, analýza klíčových slov, marketingová strategie... je toho hafo. Nejdřív si kamarádka musí ujasnit, proč vlastně web potřebuje a co od něj čeká. Na propagaci realit jí bude stačit i Bazoš.
U makléřského webu málokdo hledá néco jiného, než konkrétní informace co nejpřehledněji podané. Takže v tomto nevadí technicky působící web. Důležité je, aby ta uniformita byla o doknalé funkčnosti, prostě aby ten wen dobře chodil, dal se jednoduše updatovat, poskytoval uživatelské služby, jako např. komunikaci s e-mailem, dalšími weby, obsahoval chat, aby měl uspokojivé responsivní řešení, aby se daly fotografie dobře zvětšit, aby měl možnost výběru srovnáním, schůzka s makléřem atd. Mám zkušenost, že tyto weby jsou díky širší odezvě uživatelů lépe vychytané, co se funkčnosti týče. Originální weby jsou sice vizuálně atraktivnější, ale právě bývají mnohdy nedořešené, co se týče funkčnosti a návazností. Obzvláště začátečníkovi bych doporučila nějaký z těch přednastavených webů, co se do nich jen vkládají data.
Pokud má kamarádka dostatek financí, proč ne. Dají jí nějakou šablonu s tou jí, pokud tomu dobře rozumím budou pomáhat v průběhu služby... Pro někoho dobrá varianta. Je ovšem omezená počtem šablom. Předpokládám, že ideální pro její účel nedostane. Zde bych viděl největší kámen úrazu. V případě, že jí ale některá z šablon padne do oka, potom proč ne. Zde ale také záleží na tom, jak moc jí budou ochotni pomoci v případě, že nebude něco schopna řešit sama.. Chce to a) vidět šablony b) ujasnit si rozsah jejich podpory a následně se rozhodnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.