Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s wifi routerem Asus RT-N10. Nějak se miho nepodařilo připojit. Respektive rozchodit. Počínal jsem následovně, kabel od provozovatele internetu jsem dal do routru, ten jsem pak dalším kabelem připojil zpět do PC, ale nic se nedělo. Zrušilo se připojení, čili do příkazového řádku nešla napsat IP adresa. Teda, šla, ale nereagovalo to, nic se nedělo. Jako kdyby ten router nebyl zapnutý... Poradíte mi někdo, prosím, co s tím? Díky předem.
V počítači spusťte příkazový řádek a spusťte příkaz ipconfig a zjistěte si nastavení. Je možné, že router někdo nějak přenastavil. Co je to za router - nový, darovaný, nalezený? Nebo jej vyresetujte do továrního nastavení. Kabel od poskytovatele musí být do zdířky WAN. Do pc pak vede kabel ze zdířky LAN.
Start -> napsat cmd (enter) -> v novém okně napište ipconfig (enter) -> vyhledejte řádek Výchozí brána (mělo by to u vašeho routeru být 192.168.0.1) a teprve tuto IP adresu napište do adresního řádku (neplést adresní a příkazový řádek ! ) přihlásit se do webového rozhraní (admin/admin) a na úvodní stránce (Network Map) kliknout na zeměkouli - ukáže to údaje o poskytovateli.
Díky. Je to router darovaný, s PC jsem ho propojil správně, ale problém je, že ten router se vůbec netváří, že by šlapal. Nic krom kontrolky připojení na něm nesvítí, nejde připojení, takže nemůžu ani zadat IP adresu a podobně.
Na to, abyste se dostal do nastaveni routeru (tedy mohl zadat IP adresu routeru do prohlížeče) poskytovatele internetu vůbec nepotřebujete. Důležité je, zdali PC má nastaveno získávání adresy automaticky (neboli DHCP) a aby byl strčený kabel do jedné ze zástrček LAN1- LAN4 ... to je taky jediná kontrolka, která bude svítit. Pak pokud není router rozbitý vám musí jeho DHCP server přidělit adresu a bránu, kterou vy napíšete do prohlížeče. Pokud tohle nebude splněno, tak nemá smysl se bavit o nějakém internetovém poskytovateli.
Jestli je darovaný, tak na něm měl předchozí uživatel určitě svoje nastavení, které se nemusí shodovat s vašimi potřebami. Musíte se dostat do jeho nastavení a přenastavit. To provedete tak, jak píše yakub.
Případně můžete router i resetovat, to byste měl udělat jako první. Pak můžete postupovat jak podle návodu yakuba, ale i podle manuálu k routeru, který popisuje defaultní (resetovaný) stav routeru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.