Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak se prosím importuje z Excelu/Calcu/upraví textový soubor, abych dostala mezery mezi sloupečky jako na prvních řádcích? Děkuji
Jde prosím nějak nastavit v souboru .txt, ve kterém je 5 sloupečků oddělených tabulátory, aby se mezi prvním a druhým sloupečkem udělaly 3 mezery, mezi druhým a třetím 5, atd.? Moc děkuji
Je možné ovlivnit jak se to exportuje? Často tam jde dát vyloženě ZNAK místo mezery. Oblíbený je středník nebo hvězdička, prostě znak, který se jinak v datech nevyskytuje.
Pokud to ujíždí po blocích pak je lze ručně přetahat v excelu, za předpokladu, že to není cik-cak co pár řádků. To se mi z ukázky jeví jako nejlepší cesta pokud nelze ovlivnit formát exportu.
Další možností je MAKRO, která vymaže prázdné buňky v řádcích a zbytek posune vlevo. Tím by to šlo také vyřešit.
Aha, dělám to většinou obráceně.
Tak uložit/exportovat z excelu jako txt, nekopírovat to jako CTR+C.
Pokud to nebude mít požadovaný formát, pak mezi sloupce dát hvězdičku. sloupec*sloupec*sloupec. To v excelu je velice rychlé. Pak export do txt a * nahradit čím potřebuješ pomocí CTR+H.
Neexportovala jsem to, je to jen překopírované do .txt souboru - označila jsem sloupce a kopírovala. Není to nijak posunuté, to jsem udělala já. Napsala jsem to nesrozumitelně, omlouvám se - mám v excelu/calcu 5 sloupečků a potřebuju je dát do .txt tak, abych si mohla zvolit počet mezer mezi sloupci.
Teda vy si vyhrajete Už teď se těším, co bude mít dál s tímto souborem za problém
Jinak nejjednodušší je vložit mezi sloupci v excelu tolik prázdných sloupců, kolik chcete mít v budoucnu mezer. Poté soubor uložte jako "oddělený středníkem" a pak onen oddělovač v poznámkovém bloku nahradíte onou mezerou... Kolik bude oddělovačů, tolik bude mezer viz obrázek
PS: já mám v systému nastaveno, že místo oddělovače má použít mínus... proto tam nemám středníky.
V textovém editoru dáš zaměnit tabulátor za tři mezery.
V každém editoru to je jinak. Já používám buď Word nebo PSPad. Notepad spíš jen na prohlížení. Nicméně i v tom notepadu, stačí označit a zkopírovat ten tabulátor, vložit do pole hledat. A jako záměnu si dáte tolik mezer kolik chcete. Nebo jakýkoliv jiný znak. Mě osobně je jedno jaký editor používám, umím si to udělat i programátorsky.
Problem je, ze tech tabulatoru ma mezi kazdymi sloupci stejne. Ona potrebuje prvni tabelator nahradit jednou mezerou, mezi dalsimi sloupci opet ten jeden tabelator uz nahradit 3mezerami, mezi dalsimi 5 mezer. Pokud v prnim kroku nahradite vsechny tabulatory jednou mezerou, budete mit sice nahrazeny tabulator mezerou, ale vsude s jen jednou. Je skutecne jedno, ktery program na to pouzije, nicmene jeji problem to nevyresi. Nejdriv si tam musi "predpripravit" 1,3,5,... oddelovacu, mezer, tabelatoru atd... nahrazeni za jiny znak je uz jen tresinka na dortu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.