Nejste přihlášen/a.
Na nbooku jsem měl nainstalován Libre Office. Ten jsem odinstalován a nainstaloval jsem Microsoft Office (Word, Exel a p.)Uložené textové soubory však nejdou otevřít, jsou stále jakoby v Libre Office a nejdou přečíst ani z flešky, kde jsou řádně uloženy ve Wordu a v Exelu a nejdou zkopírovat do nbooku. Jak tedy zkopírovat flešku, aby se dala otevřít?
Nemáte nastaveny asociace. Zkuste na soubor kliknout pravým tlačítkem a zvolit Otevřít v programu a buď rovnou zvolíte Microsoft Office, nebo pokud nebude v nabídce, tak Zvolit program... a najít v doporučených programech a pokud ani zde nebude, tak potom Procházet... a dohledat cestu, kam jste si nainstaloval Office - ve výchozím nastavení to bývá c: Program Files Microsoft Office. Pokud ani v jednom případě neuspějete, tak jste office nainstaloval špatně. 1) se asociace měly nastavit automaticky samy 2) počítač by office doporučil mezi prvními programy.
Kliknout na soubor pravým tlačítkem myši a ve volbách nabídky...Otevřít v programu - microsoft office
Je Microsoft Office korektně nainstalován v daném počítači? Nerozumím té flešce. Co s tím má společného.
No důležité je, jak byly Libre Office nastaveny, tedy jakou mají soubory koncovku. Libre používají své koncovky *.odt a *.ods dokáží však soubory ukládat i ve formátu, který používá Microsoft Office tedy *.docx a *.xlsx.
Nejsem si úplně jistý (Libre Off) nepoužívám, ale má doměnka je, že Microsoft office nedokáže pracovat se soubory *.odt a *.ods.
Řešením by tedy bylo stáhnout portable verzi Libre Office a všechny soubory přeuložit so formátů podporujících MS Office.
S tou fleškou jsem to moc nepobral. Znamená to, že soubory na flešce nají stejnou koncovku jako soubory v pc nebo že se nedaří načíst obsah flešky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.