Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava vzorce Excelu

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

V buňkách B1 až B6 mám hodnoty. Buňka B7 má vracet hodnotu z nejspodnější buňky ve sloupci (je v ní vzorec, červeně napsaný vedle). Jak ten vzorec upravit, aby vracel jen hodnotu vyšší, než 0 (tedy 15)? Zkrátka aby nuly ignoroval?

Úprava vzorce Excelu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

//pardon, napsal jsem blbost, opravím

doplněno 02.10.18 23:59:

Tak vzorec v komentáři je nakonec taky špatně, zastaví se, když najde nulu. Podle pořadavků funguje =VYHLEDAT(2;1/(B1:B6<>0);B1:B6)

praivo*

Funguje mi =INDEX(B3:B6;COUNTIF(B1:B6;0))

figurek*
hodnocení

2x

Mám americký excel, proto i váš vzoreček mám napsaný americky, no ale myslím že ho rozluštíte. Další problém, možná že to co připíšu se vám bude zdát složité, ale na tom taky nic není. Váš vzorec vezmete do schránky a docela normálně ho v jedné buňce použijete dvakrát.

Zkuste funkci If, česky KDYŽ.

Textově by se dal tenhle postup popsat asi takto :

Když dá vzorec víc než nulu, potom zobraz co dá vzorec. Jinak zobraz prázdné úvozovky.

Úprava vzorce Excelu #2

lobo*
hodnocení

2x

Měl bych otázku. Proč vzorec začíná pracovat až s buňkou B3, kyž sám uvádíte rozsah B1:B6?

Nicméně přikládám svůj vzorec. Jedná se o vzorec maticový! Jeho zadání se ukončí trojkombinací CTRL+SHIFT+ENTER.

(rozsah je nastaven na B1:B100)

=NEPŘÍMÝ.ODKAZ("B"&MAX(KDYŽ(B1:B100<>0;ŘÁDEK(B1:B100);""))

v řádku vzorců by měl vypadat takto:

Úprava vzorce Excelu #3

hodnocení

No vida, hned několik řešení *palec*.

Vyzkoušel jsem vzorec v dodatku od Pravia a vzorec od Loba. Oba perfektně fungují. Vzorec od Figurka se mi v mojí verzi Excelu nepodařilo rozchodit *zmateny*, ale stejně je na můj vkus příliš složitý. Dneska ráno se mi povedlo problém vyřešit pomocí přidaného sloupce, ve kterém se mi díky funkci "KDYŽ" mění 0 na "", takže to vlastně funguje podobně, ale je to taky zbytečně komplikované. Nejednoduší je vzorec od Pravia, takže použiju ten *palec2*.

Takže pánové, vřelé díky Vám všem. *placni*

doplněno 03.10.18 15:22:

Tak zpět, vzorec od Pravia přestává fungovat, když rozšířím oblast od buňky B1 :(.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]