Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční přehrávání na ivysilani.cz

Od: dejv111® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

prosil bych o radu, jak zprovoznit přehrávání videí na serveru ČT ivysilani.cz. Notebook je se systémem win 8, flashplayer je aktuální, prohlížeče Google Chrom a Opera, ale videa nefungují v žádném prohlížeči. Jak se chyba projevuje:

V Chromu se po kliknutí na video začne nahrávat video - otáčí se kolečko ve videu a pod videm běží šedá lišta - pořád cyklicky dokola. V jiném prohlížeči se začne nahrávat video, otáčí se kolečko uprostřed obrazovky, ale najednou zhasne a konec - zůstane černá obrazovka.

Bezdrátové připojení k internetu máme rychlé, stahování cca 20 Mb/s, upload cca 10 Mb/s

Kde může být "zakopaný pes"? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji

doplněno 10.10.18 10:48:

Tak dávám na vědomí, že přechod na Linux (Xubuntu) problém na mém starším notebooku vyřešil a videa na ivysilani opět fungují. Sice neuvěřitelně zatěžují procesor a videa na youtube nejsou schopny běžet čistě na HD režim neskutečně se sekají, ale to už je jiná písnička. :)

Všem díky za snahu pomoci.

doplněno 18.10.18 07:40:

Tak ještě jednu informaci přidávám, možná se bude někomu hodit. Prohlížeč Firefox neskutečně zatěžuje procesor při přehrávání videa. Nastavoval jsem leccos v "about:config" podle různých návodů, ale stále cukání, a zpožďování videa za zvukem. Nejvíce CPU žere proces "Web content", který toto způsobuje a vzpomínám si, že mi stejnou neplechu dělal i pod Windows XP. Vše nyní vyřešil přechod na Chromium. Obraz se neseká a běžím konečně čistě na HD 720 jak na ivysilani, tak na youtube. Možná, že by stejně dobře fungoval i prohlížeč Opera, s ním jsem také neměl nikdy problém.

Nefunkční přehrávání na ivysilani.cz
Nefunkční přehrávání na ivysilani.cz #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, před časem jsem měl stejný problém - pomohla až aktualizace prohlížeče (Google Chrome i Firefox) na vyšší verzi. Zdravím!

doplněno 07.10.18 14:04:

dejv111 - máte to již vyřešeno (a jak) nebo byl problém odložen?

hodnocení

Děkuji, vyzkoušíme. Ale mám dojem, že žena má ve win 8 nejnovější Chrome. Stahovali jsme i nejnovější Operu a nic. Myslel jsem si, že by to mohlo být poskytovatelem, že nějak blokuje porty, ale ivysilani ji nejede i mimo domov.

matesj
Tak už ti zbývá jen Mozzila,Maxthoon a nebo Seznam...
hodnocení

Dobrý den Bene,

díky za Váš zájem. Bohužel problém stále přetrvává. Zkoušeli jsme i další prohlížeč od Seznamu. Chtěl jsem zkusit i zde doporučovaný Maxthoon, ale soubor ze Stahuj.cz byl zavirovaný. :) Ještě zkusíme Mozilu. Problém mám i já na win XP. Budu, možná někdy v týdnu, přecházet na Linux, tak pak dám vědět, jak jsem uspěl. Ale je to zvláštní. Všechny, opravdu všechny, videa na jiných stránkách fungují, ale pouze ivysilani ne. To je prostě divné.

ben®

dejv111 - díky za info. Jak jsem psal o aktualizaci prohlížečů, tak to se týká právě OS Linux, ovšem doufal jsem, že by to mohlo fungovat i v OS Windows. No, v OS Linux (Xubuntu) to funguje ve Firefoxu i v Google Chrome, tak tam už by tento problém neměl být. A ještě poznámka - ČT vysílá stále ve flashi, tak potřebujete potom do prohlížeče Firefox i správnou a vyšší verzi Adobe Flash Playeru.

iz*
hodnocení

2x

Mně přehrávání funguje normálně. Jaký používáte prohlížeč? Zkuste vyčistit cache a cookies a zkontrolujte, jestli jste webu ČT povolil cookies a java script.

doplněno 03.10.18 19:03:

Také nemám nejnovější verzi prohlížeče, iVysílání mi běží ve Firefoxu ESR 52.9.0 (32-Bit).

Nefunkční přehrávání na ivysilani.cz #3
hodnocení

Děkuji za odpověď. Vše jsem vyzkoušel a nic... :( Ten Dům kouzel byl jenom na test jako první video, co na mě vyskočilo na stránce, ale bohužel nejdou žádná... Ještě rádce níže radí vyzkoušet Mozilu, tak uvidíme.

still10k*
hodnocení

2x

Vyzkoušel jsem ve čtyřech prohlížečích, všude mi přehrávání "Dům kouzel" funguje bez problémů.
Vyzkoušejte ještě Firefox v defaultním (základním) nastavení.

Přehrávač na ivysilani.cz potřebuje povolený a aktuální Flash Player a Javascript. Nemáte ve Windows nějaké "optimalizátory", čističe a jiné zvěrstva? Tyto programy by mohly blokovat javascript

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]