Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení domácího videa

Od: dzonecek* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu. Potřebuji uložit domácí video- film ve formátu mp4 o kapacitě 6 Gb na flash nosič 16 Gb (SanDisk). Nejde uložit a objeví se zpráva, že obsah je příliš velký pro uložení. Tak tomu nerozumím, kde je problém.

Díky za radu.

Dzonecek

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, přeformátujte flashku na filesystém NTFS a už to půjde (FAT je jen do velikosti jednoho souboru 4 GB). Pozor - při formátování přijdete o stávající data na flashce, tak si je nejdříve někam uložte. Zdravím!

doplněno 28.09.18 18:53:

dzonecek - nemáte zač. Hlavně, že Vám odpovědi pomohly.

hodnocení

1x

Disk/karta naformátovaná na FAT32 neumí soubory větší než 4 GB. Budete muset kartu napřed naformátovat na systém souborů NTFS nebo dnes modernější exFAT, ale není 100% jistota, že vám takto naformátovanou kartu všechny zařízení přečtou.

dzonecek*
hodnocení

Děkuji Vám za radu. Provedl jsem formátování a podařilo se soubor uložit na flash.

dzonecek

dzonecek*
hodnocení

Podařilo se mi sice uložit celý soubor na flash ale přehrávač mě hlásí, že zařízení není podporováno. Tak tomu nerozumím, proč přehrávač flash nepřehraje.

Dzonecek

ben®

Kde tu flashku přehráváte? V PC by neměl být problém, ale jiné zařízení (TV, DVD player apod.) nemusí flashku načíst (třeba načítá jen filesystém FAT) nebo jen flashku o menší kapacitě (starší zařízení neberou flashku o větší kapacitě).

1) ntfs není filesystem, který by byl mimo windows moc podporovaný
2) moc velká flash
3) formát souboru, který neumí přehrát

dzonecek*
hodnocení

Flashku přehrávám přes přehrávač, no stalo se, že po formátování přehrávač flashky nepřehrává. Takže jeden problém s uložením souboru vyřešen, ale vlastní produkce naTV bohužel nejde: zprávy-zařízení není podporováno nebo data error ev.vůbec bez zprávy a pouze vložte disc.

Nevím jaké jsou zkušenosti s přehráváním souborů přes chytré televize? Tu asi koupím do roka.

Dzonecek

hodnocení

0x

Smart televize a přehrávání? Za mě v pohodě. Buď z NASky a nebo přes youtube a bez problémů. Vždycky můžeš narazit na video, které ti nepůjde ;) Každá TV má jinou podporu formátů, nejde to globalizovat. Krom toho u videa nezáleží na koncovce, ale na samotném kodeku *hledam*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]