Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Editor registru

Od: slav odpovědí: 5 změna:

Pokud spustím edtor regisrru, tak by mě zajímalo jaký soubor nebo soubory vlastně edituji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, já Vašemu dotazu rozumím jinak, než kolega. Neuvádíte, o jaký OS Windows se jedná, tak mohu poskytnout jen informace zřejmě již zastaralé. V OS WIN-95, v OS WIN-98 a v OS WIN-ME byl registr tvořen soubory SYSTEM.DAT a USER.DAT - stačilo si tyto soubory zkopírovat někam jinam, přejmenovat a byla to záloha registru. V OS WIN-XP se k těmto souborům přidal ještě další, ale už nevím, který to byl. Také nevím, jak to je nyní u novějších OS Windows, ale předpokládám, že základem jsou stále soubory SYSTEM.DAT a USER.DAT (+ další). Zdravím!

doplněno 26.09.18 19:14:

slav - hlavně, že jste s odpovědí spokojen.

slav
hodnocení

jednalo se mě o WIN7 - ale takto mi to stačí.

hodnocení

0x

V registru ve větvi HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlhivelist je seznam souborů, které tvoří registr. Nevím ovšem, jestli jsou v seznamu všechny soubory.

Oni se nezobrazila zpětná lomítka, tak znova a normálními lomítky: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/hivelist

still10k*
hodnocení

0x

Jestli umíte anglicky, tak dost vyčerpávající popis registrů Windows je na Wikipedii: en.wikipedia.org/...

Na české Wikipedii je bohužel jen velmi strohý článeček. Možná proto, že každý člověk, který se o registry zevrubně zajímá, tak se bez angličtiny stejně neobejde, proto nikdo z profesionálů nejspíš nepocítil potřebu doplnit český článek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]