Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dítěti na dálku zamknout aplikace?

Od: panbramburek odpovědí: 6 změna:
Zdravím. Mám jedno děcko a když potřebuji, aby večer spalo, tak mi moc neposlouchá (znáte děti :D). Tak hledám nějakou appku na zablokování všech aplikací ale aby to šlo aktivovat s druhého telefonu (android). Nevíte někdo o něčem? Už jsem zkoušel KidsMonitor.io ale to se dalo snadno obejit. :( Už fakt nevím co mám pouzit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

11x

Zamykací šuplík.

Nežli aplikaci, pochybuji, že existuje, spíš bych hledal chybějící autoritu.

hodnocení

6x

Možná se mnou nebudete souhlasit, takže se rovnou omlouvám za nevyžádanou radu. Ale přijde čas, kdy dítěti nebudete moct ovládat to, co zrovna dělá. Jeden můj student říká, mám dceru 15 let, dobře se učí, nedělá koniny, necourá se, domů chodí včas, nepije a kluky nestřídá, já na ni nemám páky, když ji sem tam potřebuju usměrnit! Celý život ji vychovával nějakými represemi a omezeními a najednou to nejde... I relativně malé dítě je schopné pochopit, že spát je potřeba a že je to jen pro jeho dobro, když by mělo spát. Jenom je to o jiném přístupu. Moje neteř - 5 let - děsně špatně spí celý život, nepotřebuje k tomu mobil, ale před spaním v posteli taky "žije o sto šest". Ale dá si říct, že spánek je potřeba a často je schopná se "vyklidnit" a uvědoměle dát přednost spánku. Mraky rodičů dětem zakazují věci, které si ty děti pak stejně dělají někde jinde a potají, a pokud je to opravdu pro jejich zdraví škodlivé, měli bychom jít cestou, aby to to dítě nedělalo z přesvědčení, z vlastního rozhodnutí *nevi*

Ještě jednou promiňte za výžblept. Třeba to pomůže někomu jinému.

hodnocení

4x

@panbramburek - hledám nějakou appku na zablokování všech aplikací ale aby to šlo aktivovat s druhého telefonu
Hm - a nebylo by smysluplnější si s dítětem popovídat? Myslím osobně, z očí do očí ;)

Proč vlastně musí mít dítě telefon v posteli? Odpověď "kvůli buzení" neberu - existují budíky.

hodnocení

2x

Jan Werich kdysi zpíval: "Celý svět už ví to dnes, že řetěz mravy nenapraví". Nejen dítě, ale každý tvor musí dělat (či nedělat) to, co dělá z vlastního přesvědčení, nikoliv kvůli nějakému příkazu (zákazu). Pokud má něco zakázané, využije první příležitosti, aby zákaz porušilo a ještě bude mít dobrý pocit, jak zákaz přečůralo. Děti znám, mám 3 vnoučata, ale ani jedno by nenapadlo neposlechnout. Ne proto, že by je za to čekal trest, ale protože ví, že to tak prostě má být. Zkrátka a dobře, je to o výchově.

doplněno 25.09.18 08:44:

Jo - a co máte použít? Rodičovskou autoritu (jestli teda nějakou máte).

hodnocení

1x

Co použít? No na noc mu telefon odeberte..a je to vyřešeno.

A potom ještě jedna velmi účinná varianta, kterou je obyčejný tlačítkový telefon bez her a podobných chobotin. Vám se dovolá..a víc nepotřebuje.

hodnocení

0x

Určit místo mimo dětský pokoj, kam se večer, po koupeli, mobil odkládá. Do pokojíku už ho nesmí odnést a nesmí na něho už sáhnout. *hej* Jak chcete cokoliv ovlivňovat, zakazovat v životě dítěte a později dospívajícímu, když neumíte poručit děcku s mobilem? Říká se tomu rodičovská autorita.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]