Dobrý den, v roce 2016 jsem jako OSVČ zakoupil notebook se záruční lhůtou 24 měsíců. V květnu 2018, několik dní před koncem záruky, jsem reklamoval pevný disk notebooku, který obsahoval vadné sektory a způsoboval nefunkčnost počítače. Prodejce notebook odeslal do servisu, kde mi pevný disk v rámci záruky vyměnili. Cca po třech měsících přestal disk fungovat, způsobuje pády systému, někdy se počítač vůbec nespustí, protože disk nefunguje. Nyní je už ale notebook po záruční lhůtě. Vztahuje se na náhradní díl, pevný disk, nová záruka, pokud byl vyměněný na konci záruční doby, která už skončila? Jak dlouhá je případně nová záruční lhůta? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním pěkného dne David Musil
Bohužel nikoliv. Od platnosti nového občanského zákoníku, v případě reklamace se pouze prodlužuje záruční doba o dobu, ve které byla reklamovaná věc u prodejce, nebo servisu.. Ani na výměnu nového kusu se nevztahuje nová dvouletá záruční doba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.