Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstup zvuku současně z obou zařízení

Od: slavo* odpovědí: 19 změna:

Pokud propojím počítač s televizí HDMI kabelem, tak zvuk jde pouze z televize, při odpojení zase z počítače.

Při připojeném kabelu HDMI si můžu ve zvukovém zařízení vybrat odkud půjde zvuk, jestli z televize nebo z počítače.

Pokud zvolím obě výchozí ( viz příloha ) tak zvuk jde stejně jen z jednoho.

Lze to udělat tak, aby zvuk šel z obou zařízení při připojeném kabelu a já si jenom na počítači dle potřeby vypnul reproduktor.

Stále odpojovat a připojovat kabel se mi nechce a v ovládacích panelech přepínat zařízení také ne.

Výstup zvuku současně z obou zařízení

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kartu přehrávání máš OK. Ještě si nastav kartu záznam-směšovač stereo-vlastnosti-poslouchat přesně takto:

Výstup zvuku současně z obou zařízení #2
slavo*
hodnocení

Když to takto nastavím tak stejně jde zvuk z jednoho - z počítače s nějakým pískáním a když si chci znovu zobrazit kartu přehrávání tak se mi objeví tato hláška.

Výstup zvuku současně z obou zařízení #3

Tak nainstaluj nejnovější ovladače zvuku

slavo*
hodnocení

Je to Dolby Advanced Audio V2 - viz výpis instalovaných programů?

Pokud ano mám nainstalovánu verzi 7.2.8000.17

a na těchto stránkách support.lenovo.com/... jsem vyšší verzi nenašel.

slavo*
hodnocení

Je to Dolby Advanced Audio V2? - viz částečný výpis nainstalovaných programů

Pokud ano mám instalovanou verzi 7.2.8000.17

a na těchto stránkách:

support.lenovo.com/... jsem vyšší verzi nenašel.

Výstup zvuku současně z obou zařízení #4

Já nevím, co máš za zvukový ovladač.

slavo*
hodnocení

Mám tento:

Realtek High Definition Audio

a vypadá to, že aktuelní, ani program pro vyhledávání zastaralých ovladačů mi hlásí, že ovladače jsou aktuelní, tak kde ještě může být chyba?

hodnocení

0x

Jestli máte win10 ( ale myslím, že jsem to tak měl i u win7 ) , stačí přece kliknout myší na ikonu reproduktoru vpravo dole na liště, pak na tu šipku vpravo nahoře, rozbalí se vám seznam zařízení pro přehrávání a tam si vyberete, co zrovna potřebujete. Přepínám tak běžně zvuk mezi TV a PC. Nepřijde mi to nějak složité a časově náročné.

slavo*
hodnocení

Mám Win7 a takto to taky dělám

Chtěl jsem ale mít připojeny obě zařízení současně a jenom na počítači případně vypínat zvuk - ušetřil bych jedno nebo dvě kliknutí.

Ale asi to z nějakého důvodu nejde tak jak jsem to chtěl.

Zobrazují se u reproduktorů oba posuvníky hlasitosti? Jak TV, tak PC?

Ano, sice teď nejsem u PC doma, ale opravdu je tam skoro vidím :). Ověřím ale až ve středu...

slavo*

Při to zapnutém směšovači ano.

slavo*
hodnocení

Mám to nastaveno takto:

Výstup zvuku současně z obou zařízení #5

A co toto? Musí to jít, já to mám tak zapojené a funguje to, paralelně jde zvuk jak do PC, tak do TV.

Výstup zvuku současně z obou zařízení #6
slavo*

Zkusím to takto nastavit.

slavo*
hodnocení

Jaknile povolím stereo mix tak se video zasekne a ve složce upřesnit je výběr výchozího formátu nepřístupný pro změnu.

Video? No tak to bude něco s HDMI kabelem. Zkontroluj nastavení HDMI u obou zařízení, jeho připojení a stav.

slavo*
hodnocení

HDMI kabel je nedávno kupovaný a je to tento:

alza.cz/...

Až budu mít čas tak zkontroluji nastavení.

A v televizi ho mám zapojen správně v konektoru ozn. HDMI PC

Tak nevím co se kde stalo, ale najednou to funguje a stačí vypnout zvuk u jednoho ze zařízení.

Nedávno jsem to musel ještě přepínat v ovládacích panelech a nastavovat jedno ze dvou zařízení jako výchozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]