Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze se připojit k Wifi

Od: martinka* odpovědí: 11 změna:
Pěkný večer, na ntb HP ProBook 4515S jsem naistalovala Win 7 (Home Premium) ale nemůžu se připojit k Wifi. Dole v oznamovací liště či jak se to jmenuje mám na ukazateli Wifi oranžovou tečku, když se chci přihlásit objeví se kýnko ve kterém mám zadat uživatelské jméno a heslo jenže jméno a heslo k Wifi to nebere. Nevíte co s tím? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co CapsLock?

Co ovladače WiFi?

martinka*
hodnocení

@jenyk To mě taky napadlo ale vůbec nevím jaký ovladač bych měla stáhnout. :)

hodnocení

0x

Podívej se sem.

martinka*
hodnocení

@jenyk Jo, jenže jich je tam trochu víc a já nevím jaký potřebuji stáhnout.
Nelze se připojit k Wifi

still10k*
hodnocení

0x

Jak nebere? Hlásí to špatné heslo? Co to píše?

Jestli tam máte oranžovou hvězdičku, tak to znamená, že wifi karta v notebooku je funkční a sít je dostupná, ale nejste k žádné připojena. Problém bych asi viděl v tom heslu. Zkuste si to heslo předepsat třeba v poznámkovém bloku, odmazat mezery, zkopírovat a vložit do políčka pro heslo pomocí zkratky CTRL+V

Vyzkoušejte funkčnost připojení v notebooku připojením k nezaheslované síti, třeba si vytvořte na chviku přípojný bod na mobilu (bez hesla).

Neblokuje vám to nějaký firewall? Instalovala jste antivir?

martinka*
hodnocení

@still10k I to jsem zkoušela ale s jistotou vím že heslo jsem zadávala 100% správně. Žádná nezaheslovaná Wifi v okolí není a firewall už jsem zkoušela vypnout, takže ten v tom asi prsty nemá. Foto okýnka co se objeví po kliknutí na Wifi ke které se chci připojit.
Nelze se připojit k Wifi #2
still10k*

A to heslo jinde funguje? Třeba když se ke stejné síti připojíte s mobilem?

Ještě můžete zkusit resetovat router. Nebo alespon restartovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, u některých NTB jde "wifina" zapnout a vypnout tlačítkem přímo na těle přístroje, tak hledejte, jestli tam takové tlačítko nemáte. Také může být zakázaná už v BIOSu. Zdravím!

Kdyby měla wifi vypnutou, tak bude na ikoně wifi červený křížek a ne oranžová hvězdička, která značí, že to našlo wifi síť.

hodnocení

0x
Tak bych zkusil síť odebrat a potom znovu vytvořit.

hodnocení

0x

Cituji : "okýnko ve kterém mám zadat uživatelské jméno a heslo" ...zde je jádro pudla. K wifi se žádné uživatelské jméno a heslo nepíše. Tam to chce klíč zabezpečení - případně i název sítě. A okno se jmenuje připojit k síti viz obr. To vaše okénko v náhledu je úplně jiné, než má vyskočit. Tohle je nějaké ověření windows účtu či bůhví čeho.

Zkuste zkontrolovat toto :

Start -> napište sdílení -> až se vyhledá ,tak klikněte na spravovat pokročilé nastavení sdílení -> rozklikněte všechny sítě -> a úplně dole dejte volbu "vypnout sdílení chráněné heslem"

Pokud by tohle nepomohlo, tak zkuste vypnout ve službách správce pověření :

Start -> napište services.msc -> zde vyhledejte službu Správce pověření ->dvojklikem ji otevřete a Typ spuštění nastavte na Zakázáno

Nelze se připojit k Wifi #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]