Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows ENG lokalizace - začátečnická otázk

Od: lesi2311® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, měla bych jeden pro zkušené asi poněkud hloupý dotaz. Syn si vybírá notebook a aktuálně přišel s jedním, který je v anglické lokalizaci. Jak ta lokalizace funguje v praxi? Jako je mi jasné, že notebook si s klukem bude povídat anglicky, OK, jeho problém. Nicméně já bych byla ráda, kdyby na něm taky dělal něco víc, než hrál hry, například bych byla ráda, kdyby se naučil psát všemi deseti. Předpokládám, že notebookové klávesnici to nepůjde, protože má anglické rozložení kláves. Ale když si k tomu připojí klávesnici přes USB? Bude Windows umět psát české znaky, nebo jak je tam dané anglické nastavení, tak i ta "česká" klávesnice mu bude psát podle anglického rozložení (tedy jako že se psaní nebude řídit písmenky na klávesách, ale softwarovým nastavením v notebooku)? Bude si moc koupit třeba Microsoft office v češtině, nebo i ty bude muset mít v angličtině? A co jiné, nemicrosoftí, programy, tam bude nebo nebude problém v jejich češtině?

Děkuji za odpověď :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
cistepc.cz/...

Jediný problém bude v označení kláves na klávesnici, kde budou české znaky chybět. Nicméně klávesnice je bude psát :) Pokud by se měl ale na tom notebooku učit psát všema 10 doporucuji vybírat takový ntb který má aspoň klávesnici s číselníkem v pravo, ne v horní řadě.
hodnocení

aha, takže i u anglické verze by čeština neměla být problém? to jsem fakt netušila. díky. na to psaní všemi deseti by si chtěl kluk dávat normální klávesnici přes USB a o tom mluvil i v případě notebooku s českou klávesnicí.

Nedělal jsem to ale zatím u všech verzí ta možnost změny jazyka byla. To že si Ind nebo Číňan v Anglii koupí eng. verzi ho ještě furt nenutí mít systém v Angličtině když nechce.

iz*
hodnocení

0x

Teoreticky by se syn měl naučit psát všemi deseti i na anglické klávesnici, protože to znamená nedívat se při psaní pod prsty. Je potřeba se naučit (zapamatovat si) rozložení české klávesnice.

Nastavení českého/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]