Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chzba v programu

Od: matejhlinka odpovědí: 2 změna:

ahoj, prave se ucim python, a zkousim svuj prvni program.
(
print (ahoj)

A == input (jak se máš?)

elif A == dobře :
print (to je skvělý)

elif A == špatně :
print (hlavu vzůhu, vždycky může být hůř...)

)

ale pokaždé když ho spustim, vypise se chyba:
venv)C:Documents and SettingsmilanPlochaNabídka StartProgramyvenviroment2ahoj.py
File: C:Documents and SettingsmilanPlochaNabídka StartProgramyvenviroment2aho.py line 4
A == input(jak se máš?)
IdentationError: uexpected ident

já tam chybu evidím, nepomuzete mi nekdo?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

1x

Sorryjako, ale prvního dubna není a ještě nějakou chvíli nebude. V tom programu je totiž špatně skoro všechno a řekl bych, že to velmi dobře víš, protože jedna věc je udělat pár chyb a něco jinýho je udělat chyby záměrně všude a ještě k tomu se vejít přesně mezi dvě verze téhož jazyka... na to ten jazyk totiž musíš znát ;) Ale jestli chceš hrát hru " Ne, já netrolím!", tak prosím...

Podle čeho se učíš? Zjevně používáš Python 2, ale syntaxi máš někde mezi Py 2, Py 3 a nesmyslem. Odinstaluj Python 2, nainstaluj Python 3, začni číst návody, dokumentaci Pythonu a s programem začni znova od začátku. Ty "neviditelný"chyby tam vážně jsou:

1) závorky na začátku a na konci - to jsem v Pythonu fakt ještě neviděl

2) print (ahoj) neodpovídá zápisu ani Py 2 - print "ahoj", ani Py 3 - print("ahoj")

3) nemůžeš použít jen elif, když tam ještě nemáš if

4) ne všude se používá ==, u deklarace proměnné stačí jen jeden kus

5) chyba "unexpected indent" ti napovídá, že je špatně odsazení, které je pro Python kriticky důležité a které po vložení sem už není vidět...

P.S.: v Pythonu 3 by to mělo správně vypadat takhle:

Chzba v programu

hodnocení

0x

Python neznám, ale neměly by ty printované řetězce být v apostrofech?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]