Nejste přihlášen/a.
ahoj, prave se ucim python, a zkousim svuj prvni program.
(
print (ahoj)
A == input (jak se máš?)
elif A == dobře :
print (to je skvělý)
elif A == špatně :
print (hlavu vzůhu, vždycky může být hůř...)
)
ale pokaždé když ho spustim, vypise se chyba:
venv)C:Documents and SettingsmilanPlochaNabídka StartProgramyvenviroment 2ahoj.py
File: C:Documents and SettingsmilanPlochaNabídka StartProgramyvenviroment 2aho.py line 4
A == input(jak se máš?)
IdentationError: uexpected ident
já tam chybu evidím, nepomuzete mi nekdo?
Sorryjako, ale prvního dubna není a ještě nějakou chvíli nebude. V tom programu je totiž špatně skoro všechno a řekl bych, že to velmi dobře víš, protože jedna věc je udělat pár chyb a něco jinýho je udělat chyby záměrně všude a ještě k tomu se vejít přesně mezi dvě verze téhož jazyka... na to ten jazyk totiž musíš znát Ale jestli chceš hrát hru " Ne, já netrolím!", tak prosím...
Podle čeho se učíš? Zjevně používáš Python 2, ale syntaxi máš někde mezi Py 2, Py 3 a nesmyslem. Odinstaluj Python 2, nainstaluj Python 3, začni číst návody, dokumentaci Pythonu a s programem začni znova od začátku. Ty "neviditelný"chyby tam vážně jsou:
1) závorky na začátku a na konci - to jsem v Pythonu fakt ještě neviděl
2) print (ahoj) neodpovídá zápisu ani Py 2 - print "ahoj", ani Py 3 - print("ahoj")
3) nemůžeš použít jen elif, když tam ještě nemáš if
4) ne všude se používá ==, u deklarace proměnné stačí jen jeden kus
5) chyba "unexpected indent" ti napovídá, že je špatně odsazení, které je pro Python kriticky důležité a které po vložení sem už není vidět...
P.S.: v Pythonu 3 by to mělo správně vypadat takhle:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.