Nejste přihlášen/a.
Už jsem z toho vedle...
Na NTB jsou W10, vždy vše fungovalo a dokonce i tyto CD s názvem Motivate! od firmy Macmillan Publishers Limited. Ale jednu chvilku manželce přestalo vyskakovat "co s tím cd chcete udělat", a teď (i když to cd přečte, případně to stáhnu všechno vč. skrytých souborů do HDD), nedokáže spustit aplikaci - soubor EXE. Když to dám spustit jako správce, jen to nechám odsouhlasit a opět prd.
Na webech jsem podobný problém neviděl.. snad jen u kompatibility a starých her..., ale na tomto NTB cédéčka fungovala ještě vloni.
Napadá mne jen aktualizace na 1803... jinak tam nic jiného nebylo instalováno, zakazováno... - v režimu kompatibility s W8, S7 a staršími nefunguje - nereaguje.
Má někdo nápad, jak to zkusit spustit?
Doplním..
CD vidím, vidím soubory (časem vyfotím, teď jsem mimo...), otevřu třeba jednotlivé audio části. Formát to má jednoduchý, ale neotevírá se v prohlížeči, má to svou logiku i formát, jako když máte DVD s filmem a vybíráte si nastavení.
Zkusím nafotit, co půjde.
Celý disk jsem si zkopíroval na HDD - tam jsem na tom stejně. Neřekl bych tedy, že jde o chybu přehrávače, ale nastavení W10 nebo nějakou blokaci nepodepsané aplikace...?
Není tam žádný "autostart", vidět jde jen aplikace "EXE" a pak další přidružené soubory bez možnosti spuštění. No snad ty fotky nějak pomůžou.
Dobrý den, než se rozčilovat, tak bych na to šel oklikou - z CD si udělat soubory ISO a ty potom připojovat nějakým programem pro virtuální mechaniku. Zdravím!
jmlc - když to CD vložíte do mechaniky, tak by se jeho ikona měla najít v Tento počítač. Když tam kliknete na tu ikonu pravým myšítkem, tak by tam mohlo být k vyzkoušení něco jako Přehrát či Spustit apod. To jste už zkoušel? Také v OS Wndows šlo nastavit i přehávání (spuštění) automatické (ihned po vložení do mechaniky), ale kde je tato možnost v OS WIN-10 nevím.
jmlc - no, ale doufám, že Vy tam máte Automatické přehrávání zapnuto. Jinak snad ještě najít na CD soubor Autorun a ten zkusit odklepnout. Já už více neporadím, tak třeba někdo další.
NTB je sice "herní", ale nemyslím, že by to byl problém cédéčka nebo sw, možná spíš někde v nastavení.
Na mém stolním PC s horšími parametry a W10 - 1709 to jede bez potíží...
Přemýšlím o možnosti chybného nastavení přehrávače, ale spíše o nějaké blokaci ze strany W10 - verze 1803 máme na 3 počítačích v rodině a jsem nadšený, že mi na můj PC nainstalovat nešla... je to jediný PC bez potíží.
Na hlavním panelu klikněte na Start -> "Nastavení". Poté vyberte "Zařízení", vlevo "Automatické přehrávání” a vpravo pod "Automatické přehrávání" nastaveno na "vypnuto". Zde si pak můžete také případně nastavit, co se má stát, pokud například připojíte vyměnitelnou jednotku.
- bohužel tam není automatické spouštění...
cd je v pořádku, aplikaci i samotné soubory vidím... když ale dám "otevřít", nic se nestane. Když dám "spustit jako správce", přihlásím se a nic.
Doplním, že standardní DVD funguje - výběr jazyka, obraz i zvuk,... to samé audio CD.
Problém je s cédéčky pro výuku typu digibook. Tam je nějaký exe program, ze kterého se má stát určité menu pro práci.
@still10k - Zkuste pohledat v kořenovém adresáři toho DVD nějaký blabla.html, nebo tak něco. - Na PC v práci se nedostanu do detailů... mám W7 bez oprávnění a druhý W10 je zase bez cdromky.
v souboru nápověda, kde autoři popisují nějčastější problémy - cédéčko je pro učitele, tj. starší, takže ještě netušilo, že někdy bude W10 :D
troubleshooting, nebo readme - nevidím ... bohužel.
Asi budu pokračovat ve zkoumání odpoledne ...
A co je to za okno, když se to otevře na tom vašem PC s verzí 1709? Je to klasicé windowsácké okno aplikace, nebo internetový prohlížeč? Nějaké rozhraní z CD, či DVD se občas spouští v prohlížečích. Bývá to na DVD jako druhá možnost, když exe neběží. Zkuste pohledat v kořenovém adresáři toho DVD nějaký blabla.html, nebo tak něco.
Případně by tam někde mohla být v souboru nápověda, kde autoři popisují nějčastější problémy s během aplikace a někdy i možná řešení. Hledejte nějaký soubor s názvem troubleshooting, nebo readme.
Zkuste snížit UAC neboli Řízení uživatelsých účtů neboli klik Start -> napsat UAC -> změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů a posuvníkem sjeďte úplně dolů
Zkontrolujte taky, zda je v registrech vše správně nastaveno:
Start -> napsat regedit -> proklikat se na HKEY_CLASSES_ROOT >.exe (tech přípon je tam milion, takže místo scroolování se postavte na jednu z přípon a rychle napište .exe , skočí vám to rovnou na onu příponu, ale musíte být fakt rychlý, jinak vám to postupně bude skákat nejdříve na přípony od E, X, E ... ) a zkontrolujte, zda (Výchozí) je nastaven na exefile a potom na HKEY_CLASSES_ROOT > exefile > shell > open > command je u (Výchozí) nastavena hodnota "%1" %* (včetně uvozovek, včetně hvězdičky)
Vidím tam swf, to jsou flash soubory. Zkuste je přehrát v nějakém video přehrávači, nebo ve Firefoxu, či Chrome. Je také možné, že ten exe jen spouští ty swf. Co je ve složce "data"? Není tam něco na spuštění? Postněte sem obsah souboru autorun.inf (zobrazit jde v textovém editoru).
Máte vůbec v systému aktulní flash player?
Když spustíte soubor help.swf, co to dělá? Zkuste ho někam uploadnout, rád bych se na něj mrknul.
uf už mi dochází nápady nemáte třeba nějaký spešl soft na security?
nebo nezařezává to přímo antivir? Zkuste na chvíli vypnout anitivr i firewall - pro vetsi bezpecnost se odpojte od internetu.
Nebo udelejte z CD iso a to nekam uploadnete, vyzkousime to na jinych desítkách.
jak vytvorit iso: napovedy.cz/...
na W10 1709 mi to funguje... na W7 taky.
další testy zítra odpoledne
Jsem přesvědčen, že díky aktualizaci na 1803 byla odebrána nějaká funkce nebo se pokadily registry...
Jsou no učební CD, takže nutné pro užívání PC. Jestli se naštvu, všechno smáznu a dám osvědčené sedmičky
a nebo se vykaslete na nefunkcni program, ktery v podstate jen zobrazuje tlacitka na ovladani "digiknihy" a pousti audio podklad a spusste si jak radil @still10k jednotlive kapitoly treba ve VLC programu. Mrknete do adresare AUDIO, IMG a DATA v jakem formatu jsou jednotlive soubory.
Dalsi moznosti je si to stahnout ve forme PDF + MP3, ale jakobych nic nerekl
Jak jste na tom s flash? Vidím v těch smazaných klíčích v CCleaneru, že jste tam něco stahoval, možná i instaloval. Zkuste stáhnout toto video: uloz.to/... jestli to VLC přehraje, nebo jestli to hodí stejnou chybu jako u toho swf z CD.
Není možné, že něco ve W10 v1083 blokuje flash? To výukové CD je na flashi založené.
video bez problémů...
adobe jsem stahoval všechno právě pro podezření, že mi tam něco chybí... bez výsledku
Jsem právě názoru, že nějaká forma přehrávání toho dvd je v nové aktuální verzi W10 zakázána... neměl jsem kde vyzkoušet, dnes ale pojedu k pc s novou verzí a zkusím.
Jestli to pojede, je problém v mém pc a rezignuji, reinstal to jistí.
Tak jsem to zkusil - na jiném PC s W10 opět verze 1803 a bez zásadního omezení... nefunguje.
Zkusím sehnat kontakt přímo na dodavatele toho sw, jestli mají nějakou vychytávku...
Bohužel - nejedná se "o jedno cd", ale o cédéčka určená k výuce. Proto má manželka ten ntb, aby mohla vyučovat. Proto se koupil tento set cd, aby byla zajištěna výuka dvou ročníků... to už je opravdu dost.
Zkusím místo reinstalace přihodit další OS ... třeba w7.
V popisu změn které přináší v1803 jsem nenašel nic, co by mělo mít co do činění s tímto případem.
Situace okolo W10 je opravdu frustrující. Problémy s jejich aktualizacemi jsou opravdu bezprecedentní, takovu situaci okolo Windows nepamatuji ani z dob Vist, či W8. Microsoft si momentálně hodně kazí jméno. Profesionálové závislí na funkčnosti systému pláčou, internet je plný nářků. Děkuji pánubohu, že nejsem pracovně závislý na žádném SW pro Windows a klidně si vystačím s Linuxem.
Tak nakonec se našla nástupnická firma, která má podporu - je to dlouhá komunikace přes zástupce v SK do Anglie.
Na základě popisu podpora zřídila nějakou úpravu flash playeru - ke každému CD zvlášť se musela stáhnout verze, CD se stáhlo na disk počítače a nějakou utilitkou upravilo. Sice "samo", ale instalace a stahování trvalo snad hodinu u těch 4 cédéček.
Bohužel, má to nyní jen manželka ve svém PC - takže cédéčka, která se měla používat i ve třídě pro vybrané studenty na jejich PC, můžou být použita jen na starších OS nebo zase s tím složitým postupem...
No fuj.
Takže vyřešeno Super
A nešlo by tu "složitou činnost" nějak zautomatizovat? Třeba pomocí dávkových souborů, nebo vytvořit samoinstalační balík, který se na PC spustí a provede ty změny. Samozřejmě nevím, v čem vlastně spočívá ten "složitý postup", tipuji, že se vytvoří obraz dat z CD na hardisk a některá ta data na hardisku se pak modifikují tou utilitou. Takže půjde možná jen o přepsání nějakých souborů na hardisku, to by možná šlo zautomatizovat "baťákem".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.