Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat nedávno jsem dostala nové sluchátka (AULA Prime Gaming Headset). Chvíli šli, ale pak je měla ségra a když mi je dala mikrofon strašně pískal a nenahrával můj hlas, prostě jen pískal, zkoušela jsem jestli to není konektorem a nic, na jiném mikrofonu to šlo v pohodě. Zatím se mi reklamovat nechce a chci se zeptat jestli by se to nedalo nějak opravit.
Dobrý den, zkuste si upravit hlasitost nahrávání přes mikrofon v mixeru (Ovládání hlasitosti). Také se zeptejte sestry, jak sluchátka používala. Zdravím!
Zvuk z mikrofónu píská,
1) pokud je zvýšená citlivost nahrávání/zachycování zvuku z mikrofonu nebo
2) pokud je příliš hlasitý zvuk reprodukovaný z mikrofonu
Vytvoří se tím zpětná vazba, což je nekonečná smyčka, při které se stejný zvuk zesiluje několikrát po sobě, až je signál přebuzený. Takový mikrofon by měl být v pořádku.
Stačí jen
1) vypnout zvuk nebo
2) vypnout mikrofon nebo
3) zeslabit citlivost mikrofonu
4) zeslabit zvuk jdoucí z nahrávání
5) nemluvit do mikrofonu příliš blízko
6) umístit překážku mezi mikrofón a reproduktor, který přehrává zvuk z mikrofonu
7) vzdálit mikrofón od reproduktoru, který přehrává zvuk z mikrofonu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.